Logo peperbus.nl


Foto: Gina Maria (47) uit Zwolle deelt deze zomer de Straatprijzen van de Postcodeloterij uit. Zij is de opvolger van Gaston Starreveld, die op vakantie is. © Roy Beusker/Postcodeloterij

Zwolse Gina Maria vervangt tijdelijk Gaston in de Postcode Loterij

Miljoenen uitdelen, dat is toch de leukste job die er is? Gina Maria (47) uit Zwolle mocht het doen, en wel voor de Postcode Loterij om ambassadeur en prijzenuitreiker Gaston Starreveld te vervangen. "Ik vond het zo onwijs leuk om te doen; dit smaakt naar meer", vertelt de Zwolse ons met gepaste trots.

Het begon met een vacature: Postcode Loterij zoekt zomervervanger voor Gaston. "Ik werd getagd op Facebook en was gelijk enthousiast", jubelt Gina. "Ik solliciteerde en werd later gebeld dat ik mee mocht doen met de selectiedag. Na een uitgebreide selectieprocedure kwam ik als winnaar uit de bus."

"We hebben Gina uiteindelijk gekozen vanwege haar open, vrolijke en enthousiaste uitstraling"

Gaston, lid van het sollicitatiecomité: "We hebben Gina uiteindelijk gekozen vanwege haar open, vrolijke en enthousiaste uitstraling. Ze is heel begaan met mensen en kan ze goed op hun gemak stellen. Dat is precies wat je moet kunnen als je onverwacht bij mensen op de stoep staat!"

En dus moest de Zwolse aan de bak: vorige week ging Gina het land in en verraste ze winnaars uit Breda en Rotterdam met de Straatprijs. Inclusief de rode Postcode Loterij-wagen, bloemen, gouden cheques (goed gevuld, uiteraard) en een cameraploeg. Gina: "Ik mocht in de Bredase straat Bijvang zeven winnaars met in totaal 150.000 euro verrassen. En in Rotterdam mocht ik twee winnaars uit de straat Oost-Sidelinge 12.500 euro en 50.000 euro overhandigen. Fantastisch!"

Gina, in het dagelijkse leven eigenaar van Nederlandse Jeugd Musical School in Zwolle, is ontzettend blij dat ze deze kans heeft gekregen: "Toen ik hoorde dat ik Gaston mocht vervangen, sprong ik een gat in de lucht. Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe het zou voelen om mensen zo'n enorme prijs te brengen. En ook het presenteren smaakt naar meer; ze mogen altijd een beroep op mij doen!"

Had de Zwolse eigenlijk al wat ervaring met presenteren? "Zeker wel, want ik heb in Zwolle een aantal keer de live-presentatie van wat evenementen gedaan, zoals de Open Ton in de Nieuwe Bierton, de Bubbelrun en de Zwolse Ladies Run. Oh, en ik heb ook in de Nederlandse jeugdserie Spotlight gespeeld, als juf Nina."

Goooeeeiieemiddag!

En nu 'de tijdelijke Gaston' in de Postcode Loterij, maar dan zonder het uitbundige 'Goooeeeiieemiddag!'. "Ik heb inderdaad geen gekke kreet; ik vertel aan de deur dat ik Gina Maria ben en goed nieuws kom brengen. En natuurlijk dat ik Gaston vervang. Ik heb toch wat uit te leggen, want mensen kennen mij niet. Ze schrikken zich naar als ik dan ook nog met een uitbundige kreet hun huis binnenstap", besluit de Zwolse lachend.

De uitreikingen door Gina zijn woensdag 19 en zondag 23 juli te zien op de Facebookpagina van de Postcode Loterij.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/zwolle. Meer inspirerende verhalen over Zwolle lezen? Ga dan naar de site.

reageer als eerste
Meer berichten