Logo peperbus.nl


Het beeld de Barmhartige Samaritaan is veiliggesteld om opnieuw ingemetseld te worden in appartementencomplex van SWZ.
Het beeld de Barmhartige Samaritaan is veiliggesteld om opnieuw ingemetseld te worden in appartementencomplex van SWZ.

Beeld Barmhartige Samaritaan veiliggesteld

Het beeld de Barmhartige Samaritaan is donderdag uit de oude zusterflat van ziekenhuis de Weezenlanden in veiligheid gesteld.

Dit gebeurde in opdracht van projectontwikkelaar Novaform, de gemeente Zwolle en SWZ. Novaform gaat op deze plek aan de Luttenbergstraat 34 sociale huurappartementen voor SWZ bouwen.

Een zware kraan hevelde het beeld, nadat het zorgvuldig was losgemaakt door Boverhoff Sloopwerken, over naar vaste grond. Daar blijft het beeld nog een aantal dagen staan. Daarna zal het beeld tijdelijk worden opgeslagen aan de Botterweg, een opslaglocatie van de gemeente Zwolle.

De Samaritaan zal in het nieuw te bouwen complex medio 2019 weer ingemetseld worden in de voorgevel. Daarmee blijft een historische markering voor Zwolle behouden.

De appartementen zullen een half jaar voor ze gereed zijn (medio 2019) via de Woningzoeker worden aangeboden. Doelgroep voor deze woningen zijn de een- en tweepersoonshuishoudens met een maximale huur van 592 euro.

De 34 appartementen maken onderdeel uit van het grote nieuwbouwcomplex de Weezenlanden, waar huur- en koopwoningen gebouwd zullen worden. Een deel daarvan is sociale huur.

reageer als eerste
Meer berichten