Honderden studenten en leerlingen van Deltion, ArtEZ, Cibap en Windesheim exposeren in de komende weken hun kunstwerken op diverse locaties in de binnenstad. Ook Kim van den Belt, Alex van Eekelen, Bob op 't Land en Kevin van Hoorn tonen hun eindexamenwerk.
Honderden studenten en leerlingen van Deltion, ArtEZ, Cibap en Windesheim exposeren in de komende weken hun kunstwerken op diverse locaties in de binnenstad. Ook Kim van den Belt, Alex van Eekelen, Bob op 't Land en Kevin van Hoorn tonen hun eindexamenwerk.

Creatieve studenten tonen hun werk

Wie werk wil zien van een nieuwe generatie kunstenaars kan zijn hart ophalen. Jong talent van Zwolse creatieve opleidingen exposeren de komende tijd hun eindexamenwerk. In de Grote kerk, Het Langhuis, Odeon, het Stadhuis en Museum de Fundatie kunnen de afstudeerprojecten bekeken worden van studenten van ArtEZ, Windesheim, Deltion en Cibap. Het examenwerk is van 6 tot en met 12 juli op alle locaties te zien.

Door Alie de Vries

De studenten van de vier opleidingen spreken allen gepassioneerd over hun werk. Bob op 't Land is één van de vijftig studenten Comic Design aan ArtEZ. Zijn afstudeeropdracht is een stripboek genaamd De Tussentijd waarbij hij zich heeft laten inspireren door een ziekenhuisopname. "Ik ben een jaar bezig geweest met deze opdracht en kon mijn eigen tekenstijl goed kwijt in deze opdracht. Het is een stripverhaal met weinig tekst wat leunt op de tekeningen.

Alex van Eekelen student Bouwkunde aan Windesheim is in bepaald opzicht een vreemde eend in de bijt. "Je geeft met je werk antwoord op een gestelde vraag" zegt hij over zijn architectonisch ontwerp met technische uitwerking. "Waar studenten van de andere kunstopleidingen antwoord geven op een vraag die niet is gesteld." Het ontwerp van Alex is te zien in het Langhuis met daarbij informatie over het ontstaansproces.

Kim van den Belt had bij haar eindexamenopdracht van het Cibap haar handen vrij. "Ik wilde bij mijn project Covered gebruikte materialen in een nieuw modern jasje stoppen. Ik heb daarvoor een oude handwerktechniek gebruikt, het vilten. Daarop heb ik vezels aangebracht van oude kranten en andere gerecyclede materialen. Met het vilt heb ik een fles omkleed om zo een nieuw product te maken. Ik ben er best trots op dat mijn producten ook te koop zijn in de winkel van het Cibap MadeinZwolle en via mijn eigen website."

Kevin van Hoorn van het Deltion College kreeg bij zijn afstudeeropdracht een behoorlijke taakomschrijving. Creëer je eigen Avonturenpark was de opdracht. Het werd een sprookjesbos voor mensen vanaf 16 jaar. De uitwerking gaat ver want Kevin ontwierp ook petten en mokken met het logo van het sprookjesbos. "We moesten ook een businessplan schrijven en nadenken over de communicatie met de doelgroep," aldus Kevin. Het is de eerste keer dat zoveel creatieve opleidingen gezamenlijk hun eindexamenwerk in de stad tonen. Er is bewust gekozen voor dicht bij elkaar liggende locaties om de exposities met elkaar te verbinden.

Aan het eind van de periode zal het beste werk van elke opleiding getoond worden in Het Langhuis. Meer info over de exposities op: www.cibap.nl. 

De producten van Kim van den Belt zijn te koop op www.madeinzwolle.nl en www.kimvandenbelt.wix.com/covered

Meer berichten