Logo peperbus.nl


Column

Afgewezen

Volgens mij heb ik ergens tijdens mijn opleiding Personeelsmanagement iets gemist. Niet opgelet, of gewoon over het hoofd gezien? In ieder geval kan ik me niet herinneren dat je als HRM-er het standaardzinnetje "Andere kandidaten voldoen beter aan het profiel" in je arsenaal moet hebben zitten. Het kan ook zijn dat ik het ergens diep wegstop, want wat mij betreft is het de dooddoener van de eeuw. En toch zal iedere werkzoekende deze zin wel uit zijn hoofd kennen of er zwetend door wakker worden.

Sollicitanten die veel tijd en moeite steken in een brief en het opstellen van hun cv worden veelal simpelweg met bovenstaande woorden afgewezen. Zo'n zin zegt natuurlijk niets over de sollicitant en ze hebben er helemaal niets aan. Sollicitanten willen weten waarom ZIJ niet in het profiel passen. Zij dachten dat het wel zo was, want anders hadden ze niet gesolliciteerd. En natuurlijk mail je als kandidaat er dan weer achteraan om opheldering te krijgen, in de hoop dat je dan wel een gefundeerd antwoord krijgt.

Natuurlijk, momenteel krijgen bedrijven ontzettend veel reacties op een vacature. En elke mail is weer vijf minuten van de tijd van de P&O-er of recruiter, tijd die zij vast beter kunnen benutten.

Daarbij wordt dan vergeten dat de kandidaat ook een consument of cliënt kan zijn. In ieder geval loop je het risico dat de sollicitant aan zijn wederhelft, vrienden, familie of op een feestje vertelt dat bedrijf X niet de wil heeft om in geïnteresseerde mensen veel moeite te stoppen. Het zet je bedrijf in ieder geval voor heel even in een minder goed daglicht.

Ik ken ook P&O-ers die het tot doel hebben om de afgewezen sollicitant toch met een goed gevoel naar huis te laten gaan, door hem een tip of duidelijke tekortkoming mee te geven. Iets waar hij aan kan werken, zodat hij elders, of in de toekomst beter uit de verf kan komen. Die hebben het beter begrepen: namelijk dat het imago van het bedrijf al begint bij hoe je met je potentiële personeel omgaat.

Carine Vos (Studiekeuze en Loopbaanprofessional)

Reageer als eerste
Meer berichten