Logo peperbus.nl


Dankzij hulp van project SchuldHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle heeft Erik een nieuwe start kunnen maken.
Dankzij hulp van project SchuldHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle heeft Erik een nieuwe start kunnen maken.

SchuldHulpMaatje biedt hulp

Bij het project SchuldHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle worden Zwollenaren geholpen die te maken hebben met financiële problemen. Schulden kunnen grote problemen veroorzaken, bijvoorbeeld in je woonsituatie. Erik (53), vertelt zijn verhaal.

Zwolle - "Jaren geleden ben ik in Zwolle terecht gekomen vanwege mijn studie en stage. Na mijn studie kreeg ik een baan in Zwolle en ben ik hier blijven wonen. Ik werkte met veel plezier als groepsleider bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Op den duur ben ik parttime gaan werken zodat ik ook als instructeur in een Zwols sportcentrum kon gaan werken. Ik ontmoette mijn partner en we kochten een woning."
"In de tijd van de economische crisis verloor ik, na 15 jaren, mijn vaste baan als groepsleider. Gelukkig kon ik fulltime bij het sportcentrum gaan werken. In diezelfde periode besloot mijn partner bij mij weg te willen. Toen de scheiding rond was, raakte ik ook mijn andere baan als sportinstructeur kwijt. Ik kon aan de slag bij een andere organisatie, maar na een jaar werd mijn contract niet verlengd. En toen, na zoveel tegenslagen, zat ik echt thuis."

"Ik zeg altijd: omgaan met verlies word je niet aangeleerd, daar word je mee geconfronteerd. Door al mijn verliezen had ik een behoorlijke klap gehad en ik werd inactief. Uit zelfbescherming besloot ik: als ik geen baan heb, kan ik hem ook niet kwijtraken. Dus ik zocht geen vacatures meer, opende de post niet meer en deed de deur niet meer open. Alleen de zorg voor mijn kind bleef ik doen, hij was te jong om voor zichzelf te zorgen. Rekeningen betaalde ik niet meer en schulden stapelden zich steeds verder op. Op gegeven moment werden mijn gas en licht afgesloten en ik heb zelfs een week zonder water gezeten. Ik redde me met de middelen die ik had, bijvoorbeeld door te koken op een camping gasstelletje."

"Uiteindelijk kwam ik via een buurvrouw bij SchuldHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle terecht. Met mijn maatje startte ik minnelijke trajecten op met mijn schuldeisers en begon ik af te lossen. Op den duur wilde ook de bank, waarbij mijn hypotheek was afgesloten, geld zien. En dus moest ik mijn huis verkopen. Ik hield hier zelf niets van over, maar was wel in één keer van mijn hypotheekschulden af."

"Geen grote schulden meer, maar ineens ook geen woning meer. Drie maanden heb ik bij het Leger des Heils gewoond tot ik een woning kreeg toegewezen. Hier heb ik een nieuwe start kunnen maken, samen met mijn zoon. Mijn SchuldHulpMaatje heeft me heel goed ondersteunt. Na vele jaren is er weer meer rust gekomen in mijn situatie."

www.voorelkaarzwolle.nl

reageer als eerste
Meer berichten