Logo peperbus.nl


Corien Kok, celliste van Musica Michaelis, en Alike Jonkman, trompettist van dat orkest, spelen zaterdag in Haerst.  (Foto: Frans Paalman)
Corien Kok, celliste van Musica Michaelis, en Alike Jonkman, trompettist van dat orkest, spelen zaterdag in Haerst. (Foto: Frans Paalman)

Concert in de natuur in Haerst

Musica Michaelis verzorgt zaterdag 24 juni weer een buitenconcert in Haerst. Een mooie gelegenheid tot een nadere kennismaking met het enige professionele orkest van Zwolle.

Haerst - "We zijn ooit begonnen met het begeleiden van Cantatediensten in de Grote kerk maar sinds we in 2006 een bestuur hebben doen we veel meer", vertelt Corien Kok, celliste van Musica Michaelis. Zo werd de voorstelling Amadeus van The Young Ones begeleid, doet het orkest schoolvoorstellingen en worden grote werken als de Matthäus Passion gespeeld. Afgelopen winter speelde een deel van het orkest 'Wie was Hermen', een toneelvoorstelling geïnspireerd op het 14e eeuws skelet wat te zien is bij Waanders in de Broeren. "Die voorstelling loopt nog steeds", zegt Corien, "we gaan er mee de regio in."

Hoewel Musica Michaelis het enige orkest van professionals in Zwolle is, weten inwoners de weg naar het orkest nog te weinig te vinden vindt Corien Kok. "We zien met lede ogen aan dat bij allerlei gelegenheden musici van buiten de stad worden gehaald terwijl er zoveel goede musici in Zwolle zijn. Met het gebruik maken van talent uit de stad versterk je de Zwolse muziekcultuur en wordt Zwolle muzikaal meer op de kaart gezet", aldus Kok. Het orkest is dan ook van plan haar activiteiten verder uit te bereiden. "In principe zijn we voor heel veel inzetbaar. Van samenstellingen van vier personen tot het hele orkest, wat op volle sterkte zo'n vijfentwintig leden telt."

"Het concert in Haerst wordt nu voor de vijfde keer georganiseerd op een idyllische plek in de buurt van de pont. Zonder meteen alles te willen verklappen kunnen we zeggen dat het de bedoeling is dat de beleving van muziek in de natuur al bij de overtocht met de pont begint. En ook op de wandeling naar de locatie zijn muzikale verrassingen te verwachten", zegt Alike Jonkman, trompettist van Musica Michaelis. Zij is dit jaar uitgenodigd om het programma samen te stellen. Wandelend door de natuur live muziek horen. Dat klinkt als een bijzondere ervaring. Het eigenlijk concert vindt plaats bij een hooischuur. Jonkman wil niet teveel weggeven van het programma maar dat er een aanzienlijke rol is weggelegd voor koperblazers zal niet verbazen. Ook zal er een kleinkoor aanwezig zijn, onder leiding van Toon Hagen. Bij slecht weer gaat het concert niet door. Het concert eindigt elk jaar op vaste wijze. Wie dat wil meemaken is van harte welkom", aldus Jonkman.

Entree van het concert bij Haerst kost 10 euro te betalen bij de pont. Parkeren aan de Zwolse kant voorbij de Agnietenberg. Wie slecht ter been is kan aan de Haerstzijde parkeren. De pont gaat varen om 20.00 uur. Het concert start 21.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten