Logo peperbus.nl


Robin Kisjes en Marleen Stein bij B&B De Boerderij aan de Geldersedijk 107 in Hattem, één van de locaties. (Foto: Eva Posthuma)
Robin Kisjes en Marleen Stein bij B&B De Boerderij aan de Geldersedijk 107 in Hattem, één van de locaties. (Foto: Eva Posthuma)

Op de fiets naar de Hanzedagen

Speciaal voor de Internationale Hanzedagen in Kampen (15 tot en met 18 juni) zijn er een drietal fietsroutes uitgestippeld. Projectleider Robin Kisjes hoopt vooral op 1 ding: mooi weer.

(Door Carine Vos)

Robin Kisjes zocht samen met Marleen Stein contact met een drietal fietsenzaken in Zwolle van waaruit drie speciale routes starten. "Het belangrijkste is dat we mensen willen stimuleren om op de fiets naar de Internationale Hanzedagen te gaan. Door onderweg gezelligheid en entertainment aan te bieden denken we dat we voor een volledige leuke dag uit kunnen zorgen," aldus Kisjes. "Uiteraard hebben we de routes al vooraf verkend en waren we zelf verbaasd dat er op de drie verschillende routes ook zoveel diversiteit aan natuurschoon te bewonderen valt. Door de ene route heen en een andere route terug te fietsen, zie je zelfs nog meer."

Op 16, 17 en 18 juni tussen 12.00 en 16.00 zal er programmering zijn op de routes. Je kunt tijdens de openingstijden van de fietsenzaak de routes ophalen. De eerste route, 23,6 km lang, start bij fietsenzaak Henk Gerrits in Assendorp. "Op dit stuk zijn er 2 rustpunten, de eerste bij B&B De Boerderij. Daar speelt performance "Voor een dubbeltje op de eerste rij." Via een muntje kun je de acteurs een act laten spelen, speciaal voor jou. Dat kan een liedje, maar ook een toneelscene zijn," vertelt Kisjes. "Het tweede rustpunt is bij het Jacht Huis, waar de performance "Huid" te zien is. Een poëtische, beeldende en fysieke act die bijzondere plaatjes oplevert onder begeleiding van gitarist Francesco Taranto."

Route 2 is wat korter, zo'n 16,5 km. Kisjes: "Deze route start bij Gait Rigter en loopt boven de IJssel, meer over de dijk. Er is hier 1 stoppunt, namelijk bij het Theehuis. Op 16 juni speelt daar I'M La Ma, een meidenband. Ook is daar een kinderpoppenvoorstelling: De Leeuw en de Muis. Die poppenvoorstelling kun je ook op de 17e juni bekijken, maar dan met het Friends & Music Collective. Zij improviseren muziek."

Route 3, de kortste route, is ruim 13,5 kilometer lang, en start in Stadshagen bij Scholten. Het rustpunt Sonnenberg biedt dan onderdak aan het kleinkunstcollectief "Bovenste Knoopje Open." Op vrijdag spelen zij een voorstelling, op zaterdag bieden ze een muziekprogramma aan.

"Omdat op zondag de fietsenzaken gesloten zijn, bieden we voor Vaderdag een route die start bij het officiële knooppunt 2. Het Theehuis is dan de plek waar pauze gehouden kan worden gehouden. PlankenPoëzie zal met vier poëten een programma aanbieden met het thema Vaderdag. Ook kun je samen met je vader op de foto, of meedoen aan speciale flessenpost met een winactie."

reageer als eerste
Meer berichten