Logo peperbus.nl


Eervolle vermelding Zwolle tijdens Nationaal Congres Citymarketing

Zwolle heeft tijdens het Nationaal Congres Citymarketing een eervolle vermelding voor de Nationale Citymarketing Trofee (NCT) gekregen. Zwolle ontvangt hier een eervolle vermelding in de categorie boven 120.000 inwoners.  

Zwolle was samen met Eindhoven, Den Haag en 's-Hertogenbosch genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee in de categorie boven 120.000 inwoners. Eindhoven is tijdens de uitreiking in het ATLAS Theater in Emmen benoemd tot 'de beste citymarketing gemeente van Nederland' voor 2017. In de categorie tot 120.000 inwoners hebben Lelystad en Woerden een aanmoedigingsprijs gewonnen voor hun inzet en ambitie. 

Bij de beoordeling voor de trofee is gekeken naar een combinatie van vakinhoudelijke elementen, zoals beleidsmatige aanpak, mediaprofilering, samenwerking met andere marktpartijen en samenhang met andere beleidsvelden. Tevens is er gekeken naar spraakmakende en/of opvallende marketingactiviteiten in 2016 die op een innovatieve wijze hebben bijdragen aan het vakgebied.


Zwolle heeft van een forse gemeentelijke bezuiniging een kans weten te maken. Er heeft een duidelijke transitie plaats gevonden van VVV-functie naar het opzetten van een citymarketing-beleid. De partners in de stad worden steeds meer gekoppeld aan het citymarketingbeleid, terwijl citymarketingelementen steeds meer terugkomen in gemeentelijke beleidsplannen. Met relatief beperkte middelen is Zwolle volop in ontwikkeling. De jury acht hiervoor een eervolle vermelding op zijn plaats. 


De komende jaren zal de stad Zwolle zich verder profileren als dynamische Hanzestad op basis van drie pijlers: Bruisende Binnenstad, Excellent Onderwijs en Economische Toplocatie. Samen vormen zij hét verhaal van Zwolle dat in gezamenlijkheid met de binnenstad, het onderwijs en de ondernemers wordt uitgedragen.


De Nationale Citymarketing Trofee wordt georganiseerd door de stichting Nationale Citymarketing Trofee. De uitreiking vindt ieder jaar plaatst tijdens het Nationaal Congres Citymarketing (NCC) het congres dat wetenschap, overheid en bedrijfsleven combineert en verbindt. Volgend jaar vindt het congres plaatst in Leeuwarden op maandag 4 juni 2018. 
 

reageer als eerste
Meer berichten