Logo peperbus.nl


Column

De intense relatie tussen moeder en kind

De column van Mariëtte bakker van De Homeopaat.

In mijn praktijk voor homeopathie merk dat de interactie tussen moeder en kind verbluffend is. Als ouders met hun kindje op consult komen dan praten we ook altijd over de zwangerschap en de bevalling. Op een open manier bespreken we de klachten van het kindje.

De ouders vertellen me waarom ze willen dat er met homeopathie iets aan de gezondheid van hun kindje wordt gedaan. Dan komen we altijd op de vraag: "sinds wanneer heeft uw kindje gezondheidsklachten?" Wat me dan opvalt is dat er tussen moeder en kind een intense relatie is die al tijdens de zwangerschap maakt dat er informatie tussen moeder en kind wordt uitgewisseld. Zo kan het zijn dat een kindje geboren wordt met gezondheidsklachten. Of dat het kindje in de eerste maanden na de geboorte klachten ontwikkelt. Als ik dan in het consult met moeder kan praten over hoe zij zich gevoeld heeft tijdens de zwangerschap of na de geboorte, dan wordt daarmee duidelijk voor welke indrukken en emoties het kindje gevoelig is.

Die informatie is essentieel. Want als ik een kindje wil behandelen via homeopathie dan dien ik in mijn voorschrift rekening te houden met de unieke gevoeligheid van het kindje. Inzicht in de subtiele relatie tussen moeder en kind is voor mij en voor de homeopathische behandeling onontbeerlijk. Ik schrijf dan een homeopathisch middel voor dat past bij de gevoeligheid van het kindje. Het is verbluffend hoe er dan in het kindje weer herstel gaat komen.

Heeft uw kindje gezondheidsklachten? En wilt u dit op een natuurlijke wijze behandelen?

Schroom niet om dit te bespreken met De Homeopaat in Zwolle. 

https://www.dehomeopaat.com/voor-wie/kinderen

of bel: 06-27185502

Reageer als eerste
Meer berichten