Blou Blauw kunst in de Stadskamer

In Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes wordt zaterdag 10 juni het kunstwerk 'Blou Blauw' onthuld. Het beeld is gemaakt in een gelegenheidssamenwerking tussen Harley Davelaar (Curacao) en Marit Otto (Zwolle) op uitnodiging van Nora Kastein en Hugh Neil (Margin (Art & Media)). Dat gebeurde ter gelegenheid van het event 'Jam Shak; a Caribbean celebration', vorige maand in Galerie het Langhuis.

Tijdens de plaatsing tussen 14.00-15.00 wordt het gipsen beeld beschildert. Het is open voor publiek. "In de uitvoering zullen typische Caraïbische en typisch Hollandse elementen terug komen zoals een Delfts-blauwe print, Antilliaanse kleuren en de blauwe voeten van de Blou Blou hagedis. In de naam komt eigenlijk alles samen; het blauw van het Delfts-blauw, het Zwolse blauw en het blauw uit de Antilliaanse vlag, de kleur van de Caraïbische zee en de voeten van de Blou Blou".

Voor kinderen is er een kleurplaat van het beeld.

Margin (Art & Media) managed artiesten en organiseerd samenwerkingen in een internationale omgeving. Met betrekking tot de samenwerking: "We zijn we allemaal verheugd om dit geweldige artistieke stuk met de gemeenschap van Zwolle te delen. Onze dank gaat uit naar de artiesten, de Stadskamer en het Langhuis" aldus Hugh Neil. Video's van het event Jam Shak zijn te zien op www.margin-am.nl

"De Caraïbische Leguaan en de Nederlandse Kikker houden elkaar ruggelings in balans. Ze staan metafoor voor ons, de Nederlandse en Antilliaanse sapiens maar eigenlijk voor alle sapiens. Het zelfde DNA, ooit de zelfde oorsprong maar door migratie, leefomgeving, omstandigheden en klimaat gevormd. In ons beeld zijn de leguaan en de kikker met elkaar vergroeid, onderzoeken ze elkaar en tonen ze elkaars kwaliteiten" aldus de kunstenaars.

Meer berichten