Logo peperbus.nl


Blaas of Glory presenteert zaterdag een live-cd. Dat gebeurt 's middags op straat en 's avonds in Hedon.,
Blaas of Glory presenteert zaterdag een live-cd. Dat gebeurt 's middags op straat en 's avonds in Hedon.,

'Blaas' marcheert weer door Hedon

Blaas of Glory marcheert zaterdag 20 mei weer door Hedon. De 'heavy metal marching band' presenteert daar offcieel de live-cd die in februari in Hedon werd opgenomen. "Maar eerst spelen we vanaf 14.00 uur op straat in de binnenstad", zegt percussionist Rick Mensink. "Dat zijn we aan onze stand verplicht, op straat spelen hoort bij de 'Blaas'."

(Door Joop de Haan)

Met in het zware genre ongebruikelijke instrumenten als sousafoon, dwarsfluit, klarinet, lyra, banjo, accordeon, wasbord en akoestische gitaren, speelt Blaas of Glory metal-publiek plat. Hardrockklassiekers als 'Highway to hell' van AC/DC en 'Ace of Spades' klinken ineens als vrolijke deuntjes.

De live-cd werd gemaakt om het tienjarig bestaan van de band te vieren. In februari werden de opnames gemaakt. "Heel spannend, zegt Mensink. "De nummers moesten er in een keer goed op." Opnames maken was wennen voor de bandleden. "We spelen voor 90 procent op straat, dan heb je toch een heel andere feel dan op een podium. Het was ook bijzonder om de opnames terug te luisteren. De lyra hoor je boven alles uit, die snijdt er echt door heen. Maar dat is bij het mixen allemaal goed gekomen."

De officiële cd-presentatie is om 20.15 uur in Hedon. "Mooi op tijd, er moet ook tijd overblijven voor de meet en greet en de signeersessie. Daarna is er nog de 90's Now Party in de grote zaal. Dat programma stond al, bezoekers kunnen gratis blijven."

Op straat spelen en over festivalweides marcheren is de core business van Blaas of Glory. Na dat op alle grote festivals in Europa te hebben gedaan, wacht er deze zomer een nieuw hoogtepunt: optreden op Chalon de la Rue, in het Franse Châlon-sur-Saône. "Dat is het grootste promotiefestival in Europa voor internationaal opererende straattheaterartiesten. Daar schrijven zich duizend artiesten voor in en er mogen maar 140 komen. Wij zijn de enige Nederlandse groep. Daar komen promotors uit binnen- en buitenland, dus wie weet waar dat weer toe leidt. Dit is echt wel een dingetje. En we staan half juli het hele weekend op de Zwarte Cross."

reageer als eerste
Meer berichten