Logo peperbus.nl


Van linksaf Lucia Koetsier (Wijkservicepunt), Cindy Boerema (Travers Welzijn) en Serge Westerdiep (Wijkmanager). De drie zijn klaar voor het Wijkfestival Zwolle-Zuid dat woensdag 24 mei wordt gehouden. (Foto: Eva Posthuma)
Van linksaf Lucia Koetsier (Wijkservicepunt), Cindy Boerema (Travers Welzijn) en Serge Westerdiep (Wijkmanager). De drie zijn klaar voor het Wijkfestival Zwolle-Zuid dat woensdag 24 mei wordt gehouden. (Foto: Eva Posthuma)

Zwolle-Zuid bruist op wijkfestival

Zwolle-Zuid beleeft op woensdag 24 mei, van 16. 00 tot 20.00 uur uur de eerste editie van het eigen wijkfestival. Op die dag staat het centraal gelegen wijkcentrum SIO in het teken van alles wat 'Zuid' tot zulke mooie Zwolse woonwijken maakt. Tijdens het festival wordt een bruisend aanbod gepresenteerd van initiatieven en mensen die dit stadsdeel kleur geven.

Op het programma staan onder meer optredens van rapformatie Fakkelteit (19.30 uur) en improvisatieartiest André Besseling, zijn er sport- en spelactiviteiten van sportclubs en SportService Zwolle, is er een DJ-workshop door wijkbewoner Hans Stroeve (17.30 uur), is er kindervermaak en worden de uitkomsten van het gemeentelijke Buurt-voor-Buurtonderzoek voor Zwolle-Zuid en de wijkopgaves voor het stadsdeel besproken (om 16.30 en om 19 uur). Vanaf 17.00 uur neemt oud-wijkbewoner Siem van der Weerd bezoekers met een historische presentatie mee naar 'oud-Zuid'.

Hart van het festival is de interactieve informatiemarkt die verzorgt wordt door talrijke wijkbewoners en wijkwerkers. De opzet is dat wijkbewoners op een wijze die henzélf aanspreekt (verder) kennis kunnen maken met initiatieven die het leven in Zwolle-Zuid aangenaam maken.

Wijkmanager Serge Westerdiep: "In Zwolle-Zuid wonen meer dan 30 duizend mensen, een kwart van het totale aantal Zwollenaren. In de wijken in 'Zuid' wordt ontzettend veel ondernomen en samengewerkt, en er zijn altijd kansen om dat verder te ontwikkelen. Het festival is bedoeld om daar nog eens extra aandacht voor te vragen. De bezoekers kunnen op een gezellige manier en in hun eigen tempo kennis maken met wat al goed gaat en wie zich allemaal inzetten voor het welzijn van de wijk. En we nodigen festivalbezoekers uit mee te denken hoe het nog beter kan in Zwolle-Zuid".

Een goed voorbeeld van de festivalopzet is voor de wijkmanager de afsluiting, vanaf 19.45 uur verzorgd door André Besseling. Westerdiep: "In een voorstelling van ongeveer een half uur praat, grapt en zingt André wijkthema's aan elkaar, gevoed door het publiek. Daarom loopt hij voor zijn afsluitende optreden rond op het festival. André legt originele en vermakelijke verbanden tussen zaken die hier speken, ik ben benieuwd wat hij met zijn frisse blik ziet in 'Zuid'."

Het wijkfestival is een initiatief van de gemeente Zwolle, in samenwerking met de wijkenvereniging Zwolle-Zuid, welzijnsorganisatie Travers, stichting WijZ en het Sociaal Wijkteam. Organisaties en wijkbewoners die nog een bijdrage willen leveren aan het festival kunnen contact opnemen met het wijkservicepunt Zwolle-Zuid, via de mail wijkservicepuntzuid@zwolle.nl of telefonisch (kantooruren) via tel. 038-038-4982338.

reageer als eerste
Meer berichten