Logo peperbus.nl


 Iris Gündel, schrijfster van het boek boek ‘Schei eens uit’, is woensdag 17 mei gast bij de bijeenkomst over scheiden in Stadkamer.
Iris Gündel, schrijfster van het boek boek ‘Schei eens uit’, is woensdag 17 mei gast bij de bijeenkomst over scheiden in Stadkamer.

Thema-avond over Kind en Scheiding

Online informatieplatform Scheiden-in-Zwolle houdt in samenwerking met De Stadkamer aan de Zeven Alleetjes een open inloopavond over Kind & Scheiding op 17 mei. Gastauteur is Iris Gündel. Zij vertelt over haar boek 'Schei eens uit', waarvoor ze volwassenen interviewde van wie de ouders gescheiden zijn.

Volwassenen van wie de ouders gescheiden zijn, blijken daar ook later nog steeds last van te hebben. Pijnplekken van een scheiding zouden dan ook meer benoemd moeten worden. Iris Gündel interviewde voor haar boek 'Schei eens uit' tal van ervaringsdeskundigen; volwassenen van wie de ouders gescheiden zijn.
Vice-voorzitter Jeugdzorg Nederland, Jan-Dirk Sprokkereef, zei na het lezen van haar boek: "Het is een mooi en inhoudelijk boek, ook nog eens aansprekend vormgegeven. Het is persoonlijk en met verhalen van zeer diverse professionals en ervaringsdeskundigen. Door de breedte voegt het toe aan eerdere boeken over dit onderwerp. Ik zou willen dat alle scheidende ouders het lezen."

Kindercoach Linda Hendriks van Zie Mij Kindercoaching uit Zwolle geeft het landelijk erkende Zandkastelenprogramma aan kinderen die met scheiding te maken hebben. Zij vertelt tijdens deze avond wat het programma inhoudt.


Woensdag 17 mei is er vrijblijvend informatie over het aanbod buddycoaching van Eye-4U, het Sociaal Wijkteam Zwolle, kindercoaching, huisverkoop/taxatie, hypotheek, mediation en juridische zaken.

Van 18.30 tot 19.00 uur is de inloop met informatietafels. Van 19.00 tot 19.20 uur draagt dichter Gaston Bannier een gedicht voor. Daarna vertelt Iris Gündel van 19.30 tot 20.00 uur over haar boek 'Schei eens uit'. Van 20.00 tot 20.20 uur geeft kindercoach Linda Hendriks informatie over het Zandkastelenprogramma. Aansluitend beantwoordt expertpanel Scheiden-in-Zwolle vragen en zijn er informatietafels.
Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Deze avond is ook interessant voor onderwijs- en zorgprofessionals.

reageer als eerste
Meer berichten