Logo peperbus.nl


De winnende scholieren met wethouder De Heer.
De winnende scholieren met wethouder De Heer.

Scholieren bedenken plan voor parkeren Hanzeland

Wat te doen met de parkeerproblematiek in het gebied Hanzeland in Zwolle? Hiervoor hebben vier deelnemers van de creathon 'Co-create the evolution of Hanzeland' de oplossing bedacht! Verhuur de parkeerplekken van de bewoners in het gebied aan medewerkers van de bedrijven die in het gebied gevestigd zijn.

Hanzeland - Door het verhuren van parkeerplaatsen van bewoners is het niet nodig om groene ruimte in het gebied te veranderen naar parkeerplekken.

20Creathon, het lectoraat Ontwikkeling Werklocaties van Saxion en de gemeente Zwolle hebben de handen ineengeslagen om het gebied Hanzeland in Zwolle een nieuwe impuls te geven. Dinsdag en woensdag gingen veertig scholieren, studenten en beroepsbeoefenaars tijdens een creatief proces van 48 uur, de strijd met elkaar aan om de meest innovatieve tool voor Hanzeland in Zwolle te ontwikkelen.

Het winnende team heeft een cheque van 500 euro gewonnen. Het team bestaat uit een scholier van het Etty Hillesum Lyceum, en leerlingen van ROC Aventus en Landstede.

De winnaars zijn tevens uitgenodigd om hun winnende verhaal te pitchen aan professionals binnen de gemeente en de wethouders van Verkeer en Economie van Zwolle. Naast deze winnaars is ook een tweede team uitgenodigd om hun bedachte idee voor Hanzeland voor te leggen aan deze professionals.

Het Saxion lectoraat Ontwikkeling Werklocaties onder leiding van Kjell-Erik Bugge heeft ook deelnemers bij andere onderwijsinstellingen weten te werven. Scholieren van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer, ROC Aventus, Landstede, Universiteit Twente en de Radboud Universiteit Nijmegen waren van de partij.

De combinatie van verschillende onderwijsniveaus heeft geresulteerd in creatieve oplossingen voor de uitdagingen in Hanzeland Zwolle.

reageer als eerste
Meer berichten