Logo peperbus.nl


Bartiméus Sonneheerdt hoopt tijdens ZwolleDate vrijwilligers te ontmoeten die een 'blind run' in Zwolle willen organiseren. Dat is een sponsorloop waarbij koppels samen rennen. De een kan zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt.  (Foto: Bartiméus Sonneheerdt)
Bartiméus Sonneheerdt hoopt tijdens ZwolleDate vrijwilligers te ontmoeten die een 'blind run' in Zwolle willen organiseren. Dat is een sponsorloop waarbij koppels samen rennen. De een kan zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt. (Foto: Bartiméus Sonneheerdt)

ZwolleDate: 'Blinde' sponsorloop of meiden verder helpen

Geblinddoekt hardlopen voor het goede doel, meiden coachen of vrouwen uit huiselijkgeweldsituaties helpen bouwen aan hun toekomst. Deze en vele andere vrijwilligersklussen vind je op dinsdagavond 23 mei 2017 tijdens ZwolleDate. Zwollenaren kunnen dan speeddaten met vertegenwoordigers van verschillende vrijwilligersorganisaties. Deelname is gratis.

Tijdens ZwolleDate kunnen mensen die vrijwilligerswerk zoeken en de vrijwilligersorganisaties die hulp zoeken, elkaar ontmoeten. Op deze avond kunnen ze bespreken wat ze van elkaar verwachten, ideeën uitwisselen en tot een match komen. De vacatures zijn heel divers. Bijvoorbeeld: dieren verzorgen (Zwols Dierenasiel), collecteren (KWF Kankerbestrijding afdeling Zwolle), activiteiten met ouderen doen (Zonnehuisgroep IJssel-Vecht), een sponsorloop organiseren (Bartiméus Sonneheerdt) of vrouwen coachen (Vrouwenplatform Carree).


"Ik hoop tijdens ZwolleDate vrijwilligers te ontmoeten die een 'blind run' in Zwolle willen organiseren. Dat is een sponsorloop waarbij koppels samen rennen. De een kan zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt", zegt Leonie Tadema, fondsenwerver en voorlichter bij Bartiméus Sonneheerdt, een non-profitorganisatie voor blinden en slechtzienden. 
"Zo'n blind run organiseren we jaarlijks landelijk. We streven ernaar dat dit ook zo veel mogelijk lokaal gebeurt. In Gouda en Hattem zijn al blind runs geweest", zegt Tadema. "Het mooiste is als een groepje dit oppakt. Bijvoorbeeld een studentenvereniging, een club of een sportteam."
De opbrengst hoeft niet alleen via Bartiméus Sonneheerdt naar een project voor blinden of slechtzienden te gaan, er is ook de mogelijkheid om de opbrengst te delen. "We kunnen afspreken dat een deel naar de Bartiméus Sonneheerdt gaat en een deel naar het initiatief van de vrijwilligers zelf."

Vrouwenplatform Carree zoekt vrijwilligers die andere vrouwen willen coachen. Voor het project Vrouwen coachen meiden zoeken we rolmodellen", zegt Martine van de Voorde, projectleider bij Vrouwenplatform Carree. "Coach hoef je absoluut niet te zijn, wel moet je affiniteit hebben met kwetsbare meiden en hen vanuit je eigen ervaring verder willen helpen. Je wordt gekoppeld voor een jaar. Voor het project Nieuwe Toekomst zoeken we vrijwilligers die vrouwen ondersteunen bij participatie, economische zelfstandigheid en krachtiger worden. Het gaat om vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Je wordt gekoppeld voor negen maanden."
Kortom: Vrouwenplatform Carree zoekt een diverse groep vrijwilligers, van allerlei leeftijden, achtergronden en culturen. "De vrijwilligers volgen een training en wonen intervisiebijeenkomsten bij, waarin ze met en van elkaar leren. Enthousiasme, oprechte interesse en 'er zijn' voor de ander, zijn de belangrijkste eigenschappen."

Aanmelden: www.zwolledoet.nl/zwolledate-vrijwilligers. ZwolleDate, dinsdagavond 23 mei 2017 van 18.45 tot 21.00 uur bij ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. 

reageer als eerste
Meer berichten