<p>Jeugdfoto van celliste en theatermaakster Rata Kloppenburg.&nbsp;&nbsp;</p>

Jeugdfoto van celliste en theatermaakster Rata Kloppenburg.  

Schatkameropera komt met ‘God, Sex en Shostakovich’

Zwolle - Celliste en theatermaakster Rata Kloppenburg schreef een autobiografische stuk over het opgroeien in een christelijke commune in de jaren 70 en het loskomen daarvan. De première van deze voorstelling is in de Cortegaerdtzaal van theater De Spiegel op dinsdag 5 oktober om 20.00 uur. 

Pianist René Veen begeleidt Rata bij de uitvoering van de muziek van Shostakovich. Don Quishocking oprichter George Groot coachte Rata bij het schrijven van de tekst. Allan Zipson, vele jaren als docent verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool, voerde de regie.

De stichting Schatkameropera, die sedert 2006 met succes een flink aantal muziektheater producties uitbracht, brengt nu deze monoloog waarin Rata Kloppenburg luchthartig (er mag gelachen worden) over beklemmende zaken vertelt. Over de ingewikkelde verhouding met haar vader, de leider van de christelijke commune. Over haar angst voor de verleidelijke buitenwereld en een familiegeheim. Maar ook over de kracht van het blijvende verlangen naar grote woorden als liefde, avontuur, overgave en verbondenheid. En, onlosmakelijk daaraan verbonden, de onverwachte wendingen die dat oplevert. De cellosonate van Shostakovich leidt een verhaal in of neemt muzikaal het verhaal over en geeft het publiek de gelegenheid mee te reizen met hun gevoelens en associaties.

Na 5 oktober zal de productie nog op zeven andere plaatsen in  en buiten Zwolle te zien zijn, zie voor de speellijst en reserveringen www.deschatkameropera.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden