GroenLinks en ChristenUnie willen Zwolle weer cultureel ‘aan’ zetten

Zwolle - Raadsleden Eildert Noorda van GroenLinks en Jacob Raap van de ChristenUnie willlen dat het gemeentebestuur van Zwolle onderzoekt wat er kan worden gedaan om de Zwolse festivalorganisatoren en podiumkunsten te ondersteunen.

GroenLinks en de ChristenUnie vinden het jammer dat door het demissionaire kabinet maar matig ondersteunend is gereageerd op de noodkreet ‘Unmute Us! ‘van de festivalbranche en podiumkunsten. Vele tienduizenden mensen liepen door het hele land mee in deze mars. De partijen vinden het scheef dat voor Formule 1 alle seinen op groen staan, maar de meeste festivals nóg een jaar niet konden doorgaan. Ze hopen dat de gemeente Zwolle de recent ontstane ruimte voortvarend benut, een lobby begint in Den Haag of bijvoorbeeld door het praktisch faciliteren van activiteiten of festivals.

Noorda: “Gemeentebestuur: ga het gesprek aan met organisaties zoals bijvoorbeeld Kattegat, Zwolle Unlimited, Hedon, Eureka en Het Academiehuis. Vraag hen op welke wijze zij het beste geholpen kunnen worden.” Raap: “Wil het gemeentebestuur zich hard maken voor het culturele leven, binnen de mogelijkheden die er zijn? Voor Zwollenaren die het al zo lang zonder ontspanning, verwondering en inspiratie op festivals en theaters hebben moeten stellen?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden