<p>Johan Uhlin (Algemeen Directeur) feliciteert twee medewerkers met hun vaste contract.&nbsp;</p>

Johan Uhlin (Algemeen Directeur) feliciteert twee medewerkers met hun vaste contract. 

Vast contract voor 200 uitzendkrachten bij Scania Production Zwolle

Zwolle - Scania Production Zwolle gaat in het komende half jaar 200 uitzendkrachten een vaste baan aanbieden. 

Ondanks de economische onzekere tijden door corona is de orderportefeuille erg goed gevuld. Dat geeft Scania vertrouwen in de toekomst en daarom wil het bedrijf een grote groep uitzendkrachten baanzekerheid geven. De aannames vinden gefaseerd plaats van september tot april volgend jaar. 

Scania Production Zwolle heeft al jaren het beleid flexkrachten een vaste baan aan te bieden. Zo heeft het bedrijf in de afgelopen jaren ruim 200 medewerkers aangenomen. Medewerkers hebben volop ontwikkelingskansen. Niet alleen bij de assemblagefabriek in Zwolle, maar ook bij het logistieke centrum, Scania Logistics in Zwolle en de geavanceerde lakfabriek van Scania in Meppel. In totaal werken bij deze drie bedrijven inmiddels bijna 4.000 medewerkers. Scania is daarmee de grootste industriële werkgever in de regio.

In het principeakkoord van de cao Metalektro staat genoemd dat werkgevers gedurende de looptijd van de cao minimaal 2400 uitzendkrachten een vast dienstverband zullen aanbieden. Scania neemt met haar 200 vaste aanstellingen bijna 10 procent voor haar rekening.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden