Japie en Jopie
Japie en Jopie (Foto: KNVB)

KNVB Zwaluwenjeugdtoernooi bij sv HTC

Zwolle - De campagnedag van de Zwaluwen jeugd Actie wordt bij de KNVB district Oost gehouden bij sv HTC in Zwolle. Dat gebeurt zaterdag 18 september. Iedereen is welkom aan de Brinkhoekweg 200 op sportpark De Pelikaan. Daar is om 10.00 uur de officiële opening. Om 11.30 uur is er een speciale demo training en wedstrijd van HTC G1, het enige G-competitie elftal van Zwolle.

Enkele jaren geleden heeft de KNVB besloten om het beker jeugdvoetbal te koppelen aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Sinds die tijd gaat het jeugdbekervoetbal verder als Zwaluwen Jeugdbeker.

De deelnemende voetbalteams doneren via de KNVB jaarlijks (en dat al 60 jaar) een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Zo kunnen amateurvoetbalverengingen een subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld spelmateriaal voor G-voetbal of andere vormen van Passend voetbal. Of voor het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie. Op lokaal niveau stimuleert het de amateurvoetbalvereniging om in samenwerking met een plaatselijke school voor het speciaal onderwijs een voetbal-clinic te organiseren. Met als doel om leerlingen kennis te laten maken met allerlei vormen van voetbal voor jongeren met een beperking.

Ook wordt een ander belangrijk deel van de opbrengst van Zwaluwen Jeugd Actie jaarlijks wordt gedoneerd aan het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren voor wetenschappelijk onderzoek van oorzaak en behandeling van spierziekten bij jongeren.

In elk KNVB district heeft de Zwaluwen Jeugd Actie een campagnedag gepland, waar de jeugd de bekerwedstrijden speelt onder het motto ‘Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking’.

Ieder seizoen doen bijna 600.000 KNVB-jeugdspelers mee aan de KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooien en de KNVB Zwaluwen Jeugd Reeksen. Mede dankzij hun deelname maakt de Zwaluwen Jeugd Actie voetbal voor iedereen mogelijk.

Zaterdag worden ook de striphelden Japie & Jopie gepresenteerd. Met hen hoopt de Zwaluwen Jeugd Actie nog meer naamsbekendheid te krijgen. De strip Japie & Jopie wordt via de Zwaluwen Jeugd Actie verspreid. Clubs kunnen een aantal exemplaren aanvragen door het formulier op onze site in te vullen. Op deze site staan ook de spelregels voor subsidieaanvragen. (www.zwaluwenjeugdactie.nl)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden