Open dag Zonnepark Bomhofsplas

Zwolle - Blauwvinger Energie houdt zaterdag 25 september een open dag op Zonnepark Bomhofsplas. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vorig jaar nam de lokale energiecoöperatie Blauwvinger Energie samen met Energiefonds Overijssel en een particuliere investeerder het drijvende zonnepark Bomhofsplas over van GroenLeven. Het park is een jaar in bedrijf. Zwollenaren kunnen mede-eigenaar kunnen worden door ledencertificaten te kopen. 

Bezoekers kunnen tijdens de open dag kennismaken met de mensen van Blauwvinger Energie. Dat is een groep Zwollenaren die de energievoorziening van de stad wil verduurzamen. Dat doen ze door samen energie te besparen en zoveel mogelijk lokaal op te wekken. Wie mee wil doen kan lid worden, lokale stroom afnemen of zelfs via een ledencertificaat mede-eigenaar van het zonnepark worden. Maar tijdens de open dag alleen komen kijken kan ook.

Het Zonnepark is te vinden aan de Bomhofsweg 5. Iets voorbij de ingang van de zandwinning heeft Blauwvinger Energie een ingang.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden