Zwem4daagse met Maarten van der Weijden

Zwolle - Bij Optisport de Vrolijkheid doet mee aan de Zwem4daagse om geld op te halen voor het onderzoek naar kanker. Maarten van der Weijden bezoekt de hele week (van zondag 12 tot zondag 19 september) diverse zwembaden in Nederland om zijn steentje bij te dragen. Vrijdag 17 september is hij in Zwolle.

Hij komt op de fiets naar Zwolle, brengt een bezoek aan het stadhuis en vertrekt dan, wederom op de fiets, samen met wethouder sport René de Heer en vier kinderen van basisschool de Toonladder richting Optisport de Vrolijkheid. 

“Wellicht dat er ook nog een aantal kinderen van speciaal onderwijs de Twijn meegaan”, vertelt buurtsportcoach Jason Huisman, SportService Zwolle. Maarten springt bij Optisport de Vrolijkheid samen met de groep kinderen het zwembad in om een aantal baantjes te trekken en hiermee geld op te halen. Voordat ze gaan zwemmen overhandigt wethouder René de Heer aan Maarten een cheque met het totaal bedrag aan donaties in Zwolle.

Jason Huisman, buurtsportcoach SportService Zwolle: “Naast het zwemmen voor de Zwem4daagse kunnen de basisscholen gebruik maken van het zwembad om te oefenen voor de Zwem4daagse, hierdoor wordt de ‘gewone’ gymles ingewisseld voor een ‘natte’ gymles.”

De Maarten van der Weijden Foundation zet zich in voor voormalige, huidige maar ook toekomstige kankerpatiënten. De foundation probeert mensen te ondersteunen door het financieren van wetenschappelijke onderzoek naar kanker en bijhorende of losstaande projecten.
Dit jaar zet de foundation zich in voor het onderzoek naar passende screening en preventie van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben andere risico’s op kanker dan andere mensen. Omdat de beperking zelf vaak centraal staat, is er minder aandacht voor de risico’s op kanker. Er is niet genoeg bekend over redenen om wel of niet uit voorzorg onderzoek te doen naar kanker.

Meedoen aan de Zwem4daagse kan individueel of in een team. Meer informatie hierover op: Zwem4daagse: mvdwfoundation.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden