Merlijne Schalken, artistiek leider en Joeri Bagaya, zakelijk leider.
Merlijne Schalken, artistiek leider en Joeri Bagaya, zakelijk leider. (Foto: Eduardus Lee)

Beginnersorkest Merlijne zoekt Zwollenaren om samen klassieke muziek te maken

Zwolle - Het Beginnersorkest Merlijne wil uitbreiden en zoekt orkestleden en een dirigent in Zwolle. Het amateurorkest wil Zwollenaren een plek geven om te musiceren: volwassenen die jaren geleden hun instrument opborgen en het muziek maken nu weer willen oppakken maar ook musici die net zijn begonnen met het spelen op een nieuw instrument. 

Het amateurorkest is al actief in Almere, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Zutphen en wil graag uitbreiden naar Apeldoorn, Nieuwegein, Kampen, Nijmegen, Arnhem, Zwolle, Den-Haag, Almelo, Hengelo en Enschede. 

De initiatiefnemers van het beginnersorkest Joeri Bagaya en Merlijne Schalken zijn blij dat de vrijetijdsbesteding weer opstart na de lockdowns. Zakelijk leider Bagaya licht toe: “De culturele sector is hard getroffen door de coronacrisis. Veel orkesten konden lange tijd niet bij elkaar komen. Mensen hebben hun sociale contacten lang moeten missen. Het is belangrijk om te blijven doen waar je blij van wordt. Wij willen muziek maken door heel Nederland. Zo zijn we het eerste orkest in Nederland met landelijke ambitie.”

Bij  vijftien aanmeldingen wordt een locatie en een dirigent gezocht. Daarna kan er meteen gestart worden met repetities. Artistiek leider Schalken: “In alle orkesten worden dezelfde stukken gerepeteerd. Daarbij is het uniek dat orkestleden in iedere stad kunnen aansluiten. Je kunt dus door heel Nederland meespelen voor dezelfde maandelijkse bijdrage.”

Over het niveau hoeft niemand zich zorgen te maken. “We arrangeren een stuk op drie verschillende niveaus zodat de combinatie van beginners en gevorderde amateurs goed tot z’n recht komt. Bij elkaar klinkt het geweldig”, aldus Schalken.

Meer informatie via www.beginnersorkest.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden