Bijeenkomst over zorg in de laatste levensfase in Stadkamer

Zwolle - In Stadkamer wordt maandag 20 september een bijeenkomst gehouden over zorg in de laatste levensfase. Het is een activiteit van het Regionaal Netwerk van Palliatieve Zorg. 

Na een korte inleiding op de palliatieve zorg wordt een documentaire van Bureau Morbidee vertoond. Daarna spreekt Riëtte Dankelman van ZwolleDoet! over ondersteuning van vrijwilligers in de laatste levensfase bij mensen thuis. Joke Boerma van Hospice Zwolle spreekt over het verblijf in een hospice. Daphne de Roode vertelt vervolgens over mogelijkheden van zorg en ondersteuning in de palliatieve zorg.

Door het organiseren van activiteiten wil de werkgroep Regionaal Netwerk Palliatieve Zorg verbinding maken met organisaties op het gebied van palliatieve zorg, sterven en rouw; tussen professionals, mantelzorgers en vrijwilligers. Inhoudelijk zoekt de werkgroep antwoord op vragen als: Hoe maak je het levenseinde bespreekbaar en zichtbaar en hoe kunnen we een bijdrage leveren aan maatschappelijke acceptatie en integratie van ‘sterven’; de laatste levensfase? En hoe kunnen we mensen bekend maken met het begrip ‘palliatieve’ zorg en de mogelijkheden hierin?

Het programma start op 20 september start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. De toegang is gratis, aanmelden verplicht via stadkamer.nl/activiteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden