Overrijdbare stoeprand in Van Karnebeektunnel voor veiligheid fietsers

Zwolle - Om de veiligheid voor fietsers in de Van Karnebeektunnel te verbeteren, laat gemeente Zwolle een overrijdbare, reflecterende trottoirband aanbrengen. De werkzaamheden hiervoor starten op maandag 13 september en duren twee weken. Tijdens de werkzaamheden is de tunnel afgesloten voor fietsers en voetgangers. Zij worden omgeleid via de blauwe Spoorbrug.

In de Van Karnebeektunnel vinden regelmatig eenzijdige ongevallen plaats. De huidige stoepranden zijn hiervan een oorzaak. Als mensen vanuit het daglicht de tunnel inrijden die donkerder is, zien mensen soms de trottoirbanden over het hoofd, rijden er tegenaan en vallen.

De randen worden nu aangepast met een band die in geval van nood overreden kan worden. Daarbij wordt de band reflecterend zodat deze beter zichtbaar is voor gebruikers van de tunnel. De trottoirband zelf is reflecterend door speciale korrels op de band, er zit dus geen verflaag of sticker op. Dit is de eerste locatie in Zwolle die een band van dit materiaal krijgt.

Wethouder Dogger: “Dit is één van de maatregelen die voortkomt uit het actieplan Zwolle wereldfietsstad. Daarin hebben we vastgelegd dat we Zwolle in 2027 20 procent meer fietskilometers maken ten opzichte van 2017. Om dit te bereiken voeren we verschillende maatregelen uit om fietsers te stimuleren. Het verbeteren van de veiligheid voor fietsers in deze veel gebruikte tunnel is natuurlijk een voorwaarde om fietsen ook daadwerkelijk te stimuleren”.

De eerste twee dagen van de werkzaamheden zijn verkeersregelaars aanwezig om aanwijzingen te geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden