IKTOON: jonge artiesten op een platte kar en publiek op strobalen

Zwolle - Stadkamer en Zwolle Unlimited houden op zaterdag 9 en zondag 10 oktober IK TOON op de stoep. Jongeren kunnen er optreden. Met drie trekkers met een platte kar trekken ze met een groep andere amateurartiesten door de wijken van Zwolle voor spontane optredens op straat. 

Met strobalen wordt een tribune gebouwd en de kar is dan het podium. Jongeren kunnen zich nu aanmelden met een band, een muziekduo met hun docent, een koor, orkest of dansgroep. Publiek is welkom om te komen kijken. De precieze locaties worden op de website bekendgemaakt. www.iktoonzwolle.nl

Festivalplatform Zwolle Unlimited organiseert IK TOON op de stoep voor Stadkamer en krijgt daarbij ondersteuning van de jonge verhalenvertellers van het Vertellersgilde van Productiehuis De Verhalenboot. Deze jonge vertellers zijn leerlingen van de Theaterstroom van de Van der Capellen scholengemeenschap. In hun eerste jaar krijgen ze de techniek van het vertellen aangeleerd door één van de trainers van het gilde. Vervolgens brengen zij op zoveel mogelijk live-evenementen hun verhalen ten gehore. Tijdens IK TOON op de stoep verzorgen de jonge verhalenvertellers de presentatie op de platte kar en vertellen zij verhalen tussen de optredens door. 

Wie mee wil doen moet een ochtend of middag van zaterdag 9 of zondag 10 oktober beschikbaar zijn voor twee optredens van maximaal twintig minuten. De optredens moeten akoestisch zijn, dus zonder versterking uitgevoerd kunnen worden. Aanmelden via Stadkamer bij Anne Blok, anne.blok@stadkamer.nl. 

Voor de kinderen, volwassenen en jongeren die de artiesten willen komen bewonderen: IK TOON op de stoep is gratis toegankelijk en wordt gehouden op 9 en 10 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. De precieze locaties van de optredens worden op de site van IK TOON bekend gemaakt. 

www.iktoonzwolle.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden