Foto:
Columns

Ontmoeten

Terug van weggeweest! Niet alleen van een welverdiende zomervakantie, maar ook na een jaar met allerlei beperkingen. Ondanks dat we nog niet helemaal bevrijd zijn van corona, lijkt het einde van de pandemie gelukkig in zicht. Het was wel even wennen om na de vakantie weer het  kantoor binnen te stappen, maar het voelde gelijk ook heel vertrouwd. Gewoon face to face met elkaar in gesprek kunnen gaan was een heerlijk gevoel. 

Het verenigingsleven komt ook langzaam maar zeker weer op gang na een moeilijk jaar. De dynamiek die zorgt voor een fijne sfeer in de zaal, op het veld, langs de velden en op de tribunes is weer helemaal terug. De prestaties van de sporters kunnen eindelijk weer live gedeeld worden met de supporters en achterban. Er is opwinding aan de zijlijn, er wordt gejuicht bij een doelpunt, je ziet trotse ouders met een glimlach van oor tot oor. Ik realiseer mij terdege dat het een flinterdun draadje is en dat er nog steeds een risico bestaat dat dit sportieve geluk van tijdelijke aard is. Laten we hier niet te veel bij stil staan en vooral blijven genieten van alles wat de sport zo mooi maakt.   

De mens is een sociaal dier en dat heeft onder andere geresulteerd in het ontstaan van de sportvereniging, want verenigen doe je samen. Interactie en persoonlijk contact zijn van essentieel belang om onze unieke en mooie verenigingscultuur te behouden. Zo heb ik zelf, als coach van de JO-11 bij CSV’28, een ouderbijeenkomst belegd. Gezamenlijk in gesprek gaan over de aanpak, de verwachtingen en doelstellingen. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde en dat is een leuk, plezierig en sportief team voor onze kinderen. Om dit via de mail of tijdens een online bijeenkomst te doen is veel minder krachtig als een fysieke bijeenkomst. 

Het afgelopen seizoen is er één om snel te vergeten. Met onderlinge partijtjes, besloten en aangepaste trainingen en het kiss & ride principe kon er weliswaar gevoetbald worden, maar de échte beleving was ver te zoeken. Als ouder wil je het liefste alle sportieve momenten van je kind meemaken, ervaringen die je je leven kan blijven koesteren. Nu moesten we het helaas doen met de verhalen en elke ouder van (jonge) kinderen weet hoe lastig dat is. Na een wedstrijd kreeg ik antwoorden zoals “het ging wel, het was leuk, dat weet ik niet meer of ik heb geen zin om daar over te praten”. 

Het is geweldig dat het normale leven grotendeels opgepakt kan worden en dat we elkaar weer mogen ontmoeten. En laten wij daar nu sinds kort de perfecte plek voor hebben. Wij hebben een nieuw onderkomen gevonden en zijn in het MAC3PARK stadion samen gaan wonen met Regio Zwolle United (de maatschappelijke tak van PEC Zwolle). Deze plek ademt één  sport, de perfecte  ontmoetingsplek voor een ieder die de sport, het bewegen en een gezonde leefstijl een warm hart toedraagt. 

Vrijdag heeft onze burgermeester Peter Snijders het Clubhuis van de Regio officieel geopend. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het Stadionplein 23 te Zwolle. In het Clubhuis van de Regio worden krachten gebundeld op het gebied van sport, maatschappij en economie. En we hebben lekkere koffie…Tot snel?

Roger Knoops (manager SportService Zwolle)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden