<p>Human Library brengt mensen met elkaar in contact om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. </p>

Human Library brengt mensen met elkaar in contact om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan.

(Foto: )

ZwolleDoet!: van een menselijke bibliotheek tot hulp aan een gezin

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Ben je op zoek naar ondersteuning? Of wil je iets doen voor een ander en meer informatie over de mogelijkheden voor coronaproof vrijwilligerswerk? Mail naar info@zwolledoet.nl of bel 038 - 422 5200.

Vrijwilligers Human Library

Op zaterdagmiddag 25 september houdt Stadkamer, in samenwerking met Mee Oost, het evenement Human Library. Bezoekers van Stadkamer kunnen mensen van vlees en bloed kunnen lenen voor een kort gesprek. Human Library brengt mensen met elkaar in contact om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. De organisatie zoekt vrijwilligers om de dag in goede banen te leiden. 

Reageren via www.zwolledoet.nl/humanlibrary of 038 - 422 5200.

Dierenweide Zwolle-Zuid

Dierenweide de Wareweide is een kleine dierenweide midden een woonwijk in Zwolle-Zuid die wordt beheert door een groep vrijwilligers. Er lopen schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia’s en er zijn een paar parkietjes. Binnenkort gaat de Dierenweide weer open, daarom zijn ze op zoek naar vrijwilligers die de bezoekers willen begeleiden.
Reageren via www.zwolledoet.nl/wareweide of 038 - 422 5200.

Man (62) zoekt kookmaatje

Voor een man van 62 jaar uit Zwolle-Zuid wordt een kookmaatje gezocht. Door zijn lichte verstandelijke beperking vindt hij het lastig maaltijden te koken met de producten uit zijn voedselpakket. Meneer woont zelfstandig onder begeleiding van de JP van den Bent-stichting en heeft geen groot sociaal netwerk. Hij zou het daarom erg leuk vinden als er eens per week iemand samen een maaltijd wil koken en ondertussen een gezellig praatje wil maken. 

Reageren via www.zwolledoet.nl/kookvrijwilliger of 038 - 422 5200.

Help een gezin

Home-Start biedt hulp aan ouders met kinderen tot 18 jaar die lichte opvoedvragen hebben, op zoek zijn naar praktische ondersteuning of een luisterend oor. Vrijwilliger worden bij Home-Start kan al door een paar uur per week aan een gezin te verbinden. De vrijwilliger krijgt een training. 


Reageren via www.zwolledoet.nl/homestart of bel 038 - 422 5200.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden