Ratna Hulleman, Romy zwiers, Noa van Walderveen
Ratna Hulleman, Romy zwiers, Noa van Walderveen (Foto: Sportacrobatiek Zwolle )

Acro trio sportacrobatiek Zwolle zevende op WK Sportacrobatiek in Genève

Zwolle - Van 2 juli t/m 4 juli  werd in Genève,  Zwitserland, de Wereld Kampioenschappen Acrogymnastiek gehouden. Onder leiding en toeziend oog van “de Internationale Gymnastiek Federatie “, kort gezegd het FIG, konden de gymnasten hun gezette doelen toch nog behalen in deze vreemde tijd met Covid. 

Ratna Hulleman, Romy Zwiers & Noa van Walderveen van Sportacrobatiek Zwolle en Lotte van Vught, Kaya Honders & Guusje van Vught van Flik flak uit den Bosch mochten voor Team NL afreizen naar Genève om daar mee te dingen naar een plek in die zo gewenste finale en het bemachtigen van een star-ticket voor The World Games 2022 in Birmingham, USA. 

Vanwege Covid waren de voorbereidingen alles behalve normaal. Samen trainen als team zat er tot vlak voor het WK niet in, omdat er niet binnen in de zaal getraind mocht worden. Geen opbouw in wedstrijden in aanloop op het WK, maar met behoorlijk veel doorzettingsvermogen hebben beide teams laten zien dat ze zich nergens door laten tegenhouden. Met o.a. deelname aan een online wedstrijd, hard trainen, toen het uiteindelijk weer mocht, werd er een zo goed mogelijke aanloop tot het WK gecreëerd. 

Op de eerste kwalificatiedag lieten Ratna, Romy en Noa een prima balansoefening zien. De  commentaren als ‘That was a good routine ‘, ‘Good skills’, ‘They will be so happy with that’, zullen ze nog lang bijblijven. Op dag 2 zette het stralende trio met een gezonde dosis zelfvertrouwen wederom een nette tempo oefening neer.  

Dag 3 van de kwalificaties was erop of eronder. Met de combi oefening op het nummer ‘Unstoppable now’ bleek het trio met hun prachtige oefening en uitstraling inderdaad ‘Unstoppable’! Zij mochten zich namelijk gaan opmaken voor de finale. Met een oefening om trots op te zijn behaalden ze in de finale een supermooie 7e plek.  Helaas geen wildcard of ticket voor de World Games 2022 in the USA (alleen de top 6), maar bij de beste 8 horen in ‘the finals’ is meer dan een prachtige prestatie!

Meer berichten