De Zwaan Zwolle: wonen aan de Zwolse stadsgracht

Zwolle - Op een strategische plek aan de rand van de historische binnenstad ontwikkelt Slokker Vastgoed project “De Zwaan”. Het project bestaat uit zes kleinschalige woongebouwen met koopappartementen en koopwoningen in een moderne architectuur, met uitzicht op de stadsgracht. Tussen de gebouwen komt een intieme binnentuin met veel groen.

Het nieuwbouwproject bevindt zich aan de Schuttevaerkade, nét buiten de stadsgracht, waar nu nog een oud kantoorpand staat. Het project is vernoemd naar de 17e-eeuwse houtzaagmolen die hier tot 1901 stond. Vanaf deze plek loop je straks zó de binnenstad in om te winkelen of een terrasje te pakken. Ideaal voor wie houdt van de levendigheid van het centrum. Tegelijkertijd ben je ook zó de stad uit via de nabijgelegen oprit naar de A28.

Gevarieerd aanbod

De zes gebouwen krijgen elk een andere uitstraling. Hoogbouw en laagbouw vormen samen een harmonieuze symfonie die aan alle kanten aansluit op de omgeving. Het plan telt ruim 100 koopappartementen en -woningen in verschillende groottes en prijsklassen: van startersappartementen van ca. 50 m2 tot penthouses van ruim 200m2 en stadswoningen tot wel 235m2 en een aantal commerciële ruimtes. Zo is er voor ieder wat wils. In de ondergrondse parkeerkelder kunnen de bewoners straks hun auto kwijt: droog, veilig en uit het zicht. De appartementen worden uitgevoerd met een ruim balkon en / of dakterras. Ook zijn er woningen en appartementen die worden uitgevoerd met een ruim terras in de daktuin.

Groen en gezellig wonen

In nauwe samenwerking met de Gemeente Zwolle en luisterend naar de omwonenden, sluit het plan mooi aan bij de duurzaamheidsambities van de stad. Bovenop het parkeerdek wordt een groene daktuin aangelegd met bomen, bloeiende planten, bankjes en mooie doorkijkjes. Een plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten, maar ook ruimte voor bijen, vogels en vlinders. Deze daktuin is bovendien openbaar toegankelijk, zodat de bewoners uit de wijk Dieze-West via deze groene looproute van en naar de binnenstad kunnen komen. De nieuwe buurt is bovendien klimaatbestendig: door een ondergrondse waterbuffer wordt overtollig regenwater vastgehouden om te gebruiken in drogere periodes. 

Het plan is volop in ontwikkeling. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het bestemmingsplan. Als alles meezit, kan de verkoop starten in het eerste kwartaal van 2022 en kunnen de eerste woningen in 2024 worden opgeleverd (planning onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden). Wil je meer weten over dit project? Kijk dan op de website: www.dezwaanzwolle.nl en meld je daar aan als geïnteresseerde zodat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen.

Meer berichten