Lustrum-editie Kids United Sport Zwolle

Zwolle - Lekker op zomervakantie gaan is helaas niet voor elk kind vanzelfsprekend. Daarom organiseren SportService Zwolle, Landstede Sportcentrum en PEC Zwolle United in de week van 19 juli alweer de vijfde editie van Kids United Sport Zwolle (KUSZ). 

,,Met KUSZ bieden we kinderen, waarvoor op vakantie gaan vanwege sociaal-economische redenen niet mogelijk is, een week lang vertier met sportclinics van topsporters en andere leuke spelactiviteiten”, aldus een woordvoerder.

Op maandag 19 juli bijten een paar spelers van Landstede Hammers het spits af met een basketbal clinic op Sportcampus de Pelikaan. In de loop van de week vinden eveneens op deze locatie andere clinics plaats in de morgenuren; zo staan er ook voetbal en volleybal op het programma. ’s Middags gaan de kinderen op pad voor andere beweegactiviteiten; o.a. naar het Indoor Skatepark, Bowlen & Zo en Snowsports. Op de donderdag wordt er traditiegetrouw afgesloten met trampolinespringen bij Krazy Kangaroo. Voor veel kinderen letterlijk een van de hoogtepunten van de week.

,,Via het netwerk van onder meer de sociale wijkteams zijn kinderen uit de basisschool-groepen 4 t/m 7 uitgenodigd. Mede dankzij financiële ondersteuning van Stichting Kind in Beeld, kunnen ze gratis deelnemen aan de KUSZ-week. Naast lekker sportief bezig zijn, staat vooral plezier maken voorop. En zo hebben zij ook iets leuks te vertellen als ze na de zomervakantie weer naar school gaan.”

Meer berichten