Bloedbank Zwolle gaat verhuizen

Zwolle - Per 20 juli zit de Bloedbank in Zwolle op een nieuwe locatie. Donors kunnen vanaf dan 5 dagen per week terecht op de Rijnlaan 45.

Sanquin zat in Zwolle tot nu toe bij vlakbij het Isala Ziekenhuis. Op deze locatie is de bloedbank uit haar jasje gegroeid. Op de nieuwe, grotere locatie is er meer ruimte voor de donors en de Rijnlaan ligt centraal voor Zwolle en omgeving. Daarbij voldoet de locatie aan de wensen van deze tijd, kun je een bezoek combineren met wat boodschappen doen en is de Rijnlaan goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer.

Annelies Groen, teamleidster van Sanquin in Zwolle: “Het wordt een hele mooie locatie en het team heeft veel zin om alle donors daar weer te mogen ontvangen. Bloed en plasma geven blijft van levensbelang voor duizenden patiënten. Het is mooi dat we straks een plek hebben waar we de donor in alle ruimte welkom kunnen heten. Wij zijn blij met onze nieuwe locatie, tegenover het winkelcentrum van de ‘AA landen’. Dit is een bekende plek voor veel mensen en dat maakt het makkelijker om uit te leggen waar de bloedbank gevestigd is.”

Sanquin hoopt dat de 13.500 donors die in Zwolle bloed of plasma doneren zich ook in de nieuwe locatie thuis zullen voelen. Het vertrouwde personeel verhuist mee en staat ook op de nieuwe locatie voor de donors klaar.

Vanwege de verhuizing is bloedbank Zwolle op vrijdag 16 juli en maandag 19 juli gesloten.   Sanquin zorgt op not-for-profit basis voor een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten en plasmageneesmiddelen voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen en behandelaren, te adviseren.    

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden