<p><em>Kartcentrum Zwolle organiseert Formule 1 Summer School voor kinderen &copy; Thomas Bakker</em></p>

Kartcentrum Zwolle organiseert Formule 1 Summer School voor kinderen © Thomas Bakker

Kartcentrum Zwolle organiseert Formule 1 Summer School voor kinderen

Zwolle - In aanloop naar Grand Prix Zandvoort, die voor het laatst plaatsvond in 1985, organiseert Kartcentrum Zwolle de Formule 1 Summer School. 

De kartbaan is immers nog altijd de plek waar toekomstige Formule 1-coureurs worden ontdekt en waar de (professionele) autosportcarrière start. In vier lessen leren kinderen (minimaal 140 cm) hoe zij in de voetsporen van Max Verstappen kunnen treden, die momenteel aan de top van het klassement staat. De uitgangspunten tijdens de Summer School zijn theorie, veiligheid, racelijnen, strategieën en behendigheid. De lessen worden gegeven in nieuwe huurkarts. Zo hebben de kinderen geen eigen kart nodig en kan iedereen meedoen. De trainingen worden gegeven onder leiding van het professionele team van KWM Racing. In de week voor Grand Prix Zandvoort, op woensdag 25 augustus, vindt er een finalewedstrijd plaats waarbij de kinderen door een jury worden beoordeeld op diverse aspecten die komen kijken bij het coureur worden. Op 16 augustus start de eerste les en er zijn 12 plekken beschikbaar. Voor meer informatie en aanmelden zie: www.kartcentrumzwolle.nl 

Het sensationele Formule 1-gevoel overbrengenBuiten karten is sinds de coronacrisis populairder dan ooit. Tijdens de lockdown, waarin het enkel toegestaan was om buiten te sporten, zijn kinderen en volwassenen massaal op zoek gegaan naar een sportieve uitdaging die ze vonden in het karten. Sinds 1 mei jl. is Kartcentrum Zwolle actief en zijn er al vele honderden mensen de baan op geweest om een heat te rijden. Het outdoor kartcentrum beschikt over tijdswaarneming en kerbstones en door het rijden in de buitenlucht en op asfalt, waardoor karts sneller gaan dan op een binnenbaan, krijgt men direct het Formule 1-gevoel.

Nu de Grand Prix in Nederland na 35 jaar weer op de agenda staat, is dat reden genoeg voor eigenaar Christian Snoek om de Formule 1 Summer School te organiseren: “De kartbaan is de kraamkamer van de Formule 1, want zo is Max Verstappen ook ooit begonnen. Daarom hoop ik dat we met de Formule 1 Summer School kinderen niet alleen veilige racetechnieken kunnen aanleren, maar ook meer handen en voeten geven aan de droom om een professioneel coureur te worden. Ik kijk erg uit om samen met KWM racing de trainingen te geven en de gespannen gezichtjes tijdens de finalewedstrijd te zien. Wie weet worden er tijdens de Formule 1 Summer School wel nieuwe talenten ontdekt!” 

De Max Verstappen van Kartcentrum ZwolleTijdens de finalewedstrijd worden de kinderen beoordeeld door een jury die bestaat uit een ervaren coureur, iemand uit het bedrijfsleven, een deskundige op gebied van autosport en een mystery guest. De jury kijkt niet alleen naar de snelheid op de baan, maar ook naar zijn of haar presentatie, omgang met mede-coureurs en de overtuiging om hem of haar te sponsoren. De winnaar van de Formule 1 Summer School wordt uitgeroepen tot de Max Verstappen van Kartcentrum Zwolle en wint een wedstrijddag racen in een professioneel team. De nummers twee en drie worden uitgenodigd voor een testdag met een professioneel raceteam.

www.kartcentrumzwolle.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden