<p>Dick Schipper, onder andere bekend van de band Smoothly overleed in 2019. In Open Ton is muziek van hem te horen.</p>

Dick Schipper, onder andere bekend van de band Smoothly overleed in 2019. In Open Ton is muziek van hem te horen.

Helden om niet te vergeten in Open Ton

Zwolle - De laatste livestream van Open Ton voor de zomervakantie is op donderdag donderdag 1 juli. Het programma staat dan in het teken van Zwolse muzikale helden: Leen Ripke en Dick Schipper. Ook nu komt de uitzending weer vanuit de studio van Art of Music.

Mede-organisator John Kuyer: “We hebben gekozen voor deze twee helden. Leen Ripke is bekend geworden met de band The Mozarts, maar vooral natuurlijk met Blues Dimension. Ze hebben in de top 40 gestaan met het nummer ‘Get ready’. Naast zijn werk is hij altijd blijven zingen. Natuurlijk Engelstalig en bij voorkeur in de blues- en rocksfeer. Nu gaan we ook een andere kant van Leen zien. Mooie , gevoelige Nederlandse liedjes, begeleid door Menno op de piano. Echt prachtig.”

Menno Beijer: “De andere held is Dick Schipper, helaas te vroeg overleden, in 2019. Hij is misschien wel de meest onderschatte zanger van Zwolle geweest. Hij is sinds de jaren 60 bijna constant te vinden geweest op het podium. Ik heb veel met hem opgetreden, in bands zoals Smoothly, maar ook op projectbasis. Een aantal geleden hebben we samen een aantal nummers opgenomen. Plannen om verder te gaan waren na Dicks overlijden van de baan.”

Maar het idee om er toch iets mee doen spookte door het hoofd van Beijer. “Dat gebeurde begin dit voorjaar. Samen met Dicks zoon Shout Schipper hebben we twee tracks in een nieuwe jas gestoken. Er is ook een derde nummer dat afkomstig is uit de periode van Dick als leadzanger van Smoothly. Dat laten we op 1 juli zien en horen. Zo krijgt hij dan toch een verdiend eerbetoon”.

In het najaar gaat Open Ton verder, zowel op locatie bij Blocks in de Diezerstraat (als de corona-maatregelken het toelaten als via livestream.

Op donderdag 1 juli start de uitzending om 20.30 uur. Ook de vaste onderdelen , zoals de kookrubriek van Menno van Zon van Lunchroom Restaurant Blocks zitten er natuurlijk weer in.

Open Ton is is een open podium voor allerlei talenten. Dit keer dus met twee bekende namen. Door corona kan er live geen publiek bij zijn, vandaar de livestream. Die is te zien via:

www.facebook.com/opentonzwolle

Meer berichten