<p>Celliste Hanneke Rouw</p>

Celliste Hanneke Rouw

(Foto: Ronnie Sentamu)

Celliste Hanneke Rouw geeft zomerconcerten op het landgoed

Zwolle - Celliste Hanneke Rouw geeft zomerconcerten op het landgoed In juli geeft celliste Hanneke Rouw zomerconcerten op landgoederen in Overijssel en Gelderland.

De concerten vinden plaats op:

Vrijdag 2 juli om 19.00 en 20.30 uur in de bloementuin aan de Luttekeweg 1 in Zwolle

Zondag 4 juli om 14.30 en 16.00 uur op landgoed de Horte in Dalfsen

Zondag 11 juli om 14.30 en 16.00 uur op landgoed de Haere in Olst

Zondag 18 juli om 14.30 en 16.00 uur op landgoed de Horte in Dalfsen

Zondag 25 juli om 14.30 en 16.00 uur op landgoed Schouwenburg in ’t Harde

Zaterdag 31 juli om 14.30 en 16.00 uur op landgoed Cannenburch in Vaassen

Hanneke Rouw speelt Suite III in C major van J.S. Bach. De cellosuites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello. De muziek is veeleisend en drukt veel emotie uit. De intimiteit en de sfeer van de stukken heeft ertoe geleid dat de suites tot de meest geliefde werken van Bach worden gerekend. Zij zijn bij voorbeeld ook gebruikt in films, voor moderne dans en – de bekendste delen – als ringtone voor de mobiele telefoon.

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Vorig seizoen is Hanneke door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland op tournee geweest met de zes cellosuites van Bach en de cellosonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev.

Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Russische pianistes Masha Galperina en Sofia Vasheruk.

Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden. Dit kan via landgoedconcert@gmail.com. Per concert is er plaats voor maximaal 30 personen. Het concert duurt ongeveer een half uur. Een toegangskaart kost 7,50 euro. Bij de concerten in de bloementuin en op landgoed de Horte moeten bezoekers hun eigen (klap)stoel of kleedje meenemen.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de tijdelijke regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten. Met de tijdelijke regeling Balkonscènes wil het Fonds op kleine schaal mogelijkheden creëren voor ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek die passen binnen de huidige beperkingen.

Meer berichten