Foto:

Onvoorstelbaar

Onvoorstelbaar veel nieuwe seizoenkaarten zijn in in korte tijd aan de man gebracht door PEC Zwolle. Het zou me niet verbazen als deze week de grens van 7.500 kaarten wordt gehaald. En dat in nog geen twee weken tijd!

Onvoorstelbaar ook dat fans, inclusief ondergetekende voor een flink bedrag kaarten hebben aangeschaft, terwijl men nog niet weet wat voor elftal ons komend seizoen gaat vermaken.

Onvoorstelbaar veel taarten heb ik afgelopen week via de sociale media op mijn beeldscherm voorbij zien komen. Een cadeautje van de club aan de gelukkigen die waren uitverkoren om de pr-machine te voeden.

Onvoorstelbaar dat er nog nauwelijks nieuwe spelers zijn vastgelegd voor dit seizoen. Via via is ons beloofd dat deze week vier nieuwe contracten zouden worden getekend. Als fan doe je niet aan vergelijkend waren onderzoek. Je gaat blind voor je club. Clubliefde heet dat en die zit diep in Zwolle en omgeving als je voor PEC bent.

Onvoorstelbaar ook dat dezelfde club waar wij massaal ons hart aan hebben verpand, niet de beloften aan de fans na komt. Afgelopen week zouden nieuwe shirts met daarop nieuwe sponsornamen worden gepresenteerd. Er zal ongetwijfeld een uitleg voor zijn, maar verwonderlijk is het wel.

Onvoorstelbaar is het ook dat er nog steeds geen algemeen directeur aan ons is voorgesteld. Het verhaal gaat dat deze maand een benoeming aanstaande is. Zeven maanden zoeken is eigenlijk onvoorstelbaar. Eerst maar eens zien en dan geloven.

Persoonlijk vind ik het onvoorstelbaar dat ik afgelopen seizoen slechts één wedstrijd kon bezoeken in ons stadion. Wedstrijden bekijken via de televisie is net als koekhappen waarbij het touwtje stiekem steeds iets naar boven wordt getrokken. Luchthappen dus.

Onvoorstelbaar is het ook dat de communicatie vanuit de club alleen een goed nieuwsshow is. De veurzitter zwijgt als het graf en bij de technisch manager dringt alleen het beeld van luchthapper zich opzichtig naar voren.

Onvoorstelbaar dat de club daar zo mee om gaat. Aan de ene kant een gelikte seizoenkaarten campagne voeren, maar het product waar het uiteindelijk om gaat blijft in nevelen gehuld. Ja deze week is ons beloofd dat er een tipje van de eventuele sluier wordt opgelicht. Misschien is dat zelfs al gebeurd en is deze column al achterhaald.

Het blijft onvoorstelbaar dat de club zo traag en ondoorzichtig acteert. Er wacht de nieuwe algemeen directeur een onvoorstelbare taak om dit soort amateurisme om te buigen naar een fatsoenlijke organisatie die waar maakt waar men voor staat.

Tot slot, is het onvoorstelbaar dat de fans fans dit wonderlijke relaas pikken?

Het antwoord is nee. Je moppert, levert ongezouten kritiek maar staat vooraan als de seizoenkaart wordt verlengd of aangeschaft. Voor een buitenstaander is clubliefde echt onvoorstelbaar.

Anton Cramer

Meer berichten