Grote Zwolse afvaardiging in Popronde

Foto:

Zwolle - Zwolle is dit jaar met zes acts erg goed vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. De Zwolse acts NONCHELANGE, NABER en Micah & Julia allemaal betrokken bij Hedon Productiehuis zijn uit ruim 650 aanmeldingen geselecteerd om mee te toeren dit jaar. Ook de Zwolse acts Prestcold Molly, Girlsgirlsgirls en Joey’s Midnight Club zijn bevestigd voor de selectie. 

Die selectie is gemaakt door 160 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector. In de selectie komen een aantal acts terug die in 2020 ook mee zouden toeren. Doordat de reguliere editie in 2020 niet doorging en ze niet hebben kunnen spelen kreeg de selectie van afgelopen jaar de kans zich weer in te schrijven voor 2021.

Vanaf zaterdag 11 september trekt de Popronde karavaan het land door, als het kan als vanouds met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken. Op vrijdag 5 november doet Popronde de binnenstad van Zwolle aan.

Van pop tot rock, hiphop tot dance, songwriters tot metal en alles wat daar tussenin ligt, Popronde biedt een actueel overzicht van wat er gebeurt op livemuziekgebied in Nederland. Popronde toont dé talenten om in de gaten te houden. Niet voor niets treedt de selectie van 2021 in de voetsporen van onder andere Kensington, De Staat, Jeangu Macrooy, Rondé, My Baby, Chef’Special, Wies, Haevn, EUT en Froukje - noem vooral ook lokale helden die zijn doorgestoten; zij toerden allemaal mee met Popronde voordat ze doorbraken naar een groter publiek.

Op vrijdag 5 november strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Zwolle. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt. Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 11 september tot en met 27 november. Popronde 2021 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen, waar op zaterdag 11 september de gehele binnenstad in het teken van het rondreizende festival staat, en waar het boek ‘25 jaar Popronde’ wordt gepresenteerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden