Foto:

Zwolse regeling voor culturele vernieuwing en innovatie gaat weer open

Zwolle - De gemeente Zwolle heeft weer geld beschikbaar gesteld voor de regeling ArtPitch038. Van 1 mei tot 1 juni kunnen professionele culturele makers creatieve en vernieuwende plannen indienen bij Stadkamer en kans maken op een pitchplek. 

Er is op de pitchavond op 8 juli aanstaande bij Stadkamer in totaal ruimte voor twintig pitchers. Samen bepalen zij tijdens de pitchavond hoe de Zwolse subsidie van 72.000 euro wordt verdeeld over de meest vernieuwende ideeën.  

 ArtPitch038 is een initiatief van de gemeente Zwolle om experiment en innovatie in de Zwolse culturele sector te stimuleren. Stadkamer geeft uitvoering aan dit initiatief. Bijzonder aan ArtPitch038 is dat deze regeling zo is opgesteld dat ook culturele makers die minder ervaring hebben met subsidies aanvragen kunnen deelnemen. In plaats van het vaak uitvoerige papierwerk bij subsidieregelingen, pitchen de deelnemers namelijk hun plan voor subsidiëring aan elkaar. Op deze manier bepaalt de culturele sector zelf waar de stad Zwolle de meeste behoefte aan heeft op het gebied van culturele innovatie. 

Meer informatie en aanmelden op stadkamer.nl/artpitch038 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden