<p>Weer een groene stip op het kunstwerk &#39;David Attenborough Rewilds The World&#39;.&nbsp;</p>

Weer een groene stip op het kunstwerk 'David Attenborough Rewilds The World'. 

Zet een groene stip en krijg een plant

Zwolle - Kunstenaar Dennie Boxem wil op zijn eigen manier helpen om de wereld groener te maken: iedereen die een groene stip zet op het kunstwerk ‘David Attenborough Rewilds The World’ krijgt daar een gratis plant voor in de tuin.

Het initiatief ontstond toen de Gemeente Zwolle de kunstenaar wees op een restant planten dat overgebleven was van een opdracht. “Die kon ik wel gebruiken dacht ik, maar het bleken er ietwat veel. Ruim 750”, lacht Boxem. “Zodoende bedachten we samen het plan ze terug te geven en uit te delen aan de Zwolse bevolking.” 

Maar vooral werden de motieven voor het stimuleren van biodiversiteit gedeeld. Het schilderij, waar Boxem nu enkele maanden aan werkt, dient vooral om positieve bewustwording te wekken. “De klimaatcrisis is een immens probleem die niet als individu te keren is. Daar sla je lam van. Juist dit schilderij maakt visueel dat we het samen wel kunnen, omdat elke groene stip telt, net als elke kleine bijdrage helpt.” 

Inmiddels droegen er ruim 600 mensen bij aan het kunstwerk. Alle volgende deelnemers krijgen daar nu ook een gratis plant bij.

Vrijdag krijgt Boxem hulp van de maatschappelijk betrokken jongeren van Impacter Zwolle en van de Klusbakfiets. Gewapend met het kunstwerk, schildersezel, verf en een bakfiets vol planten gaan ze de binnenstad van Zwolle rond. “We dragen graag bij aan initiatieven zoals deze”, zegt jongerencoach Judith van Impacter. “Met Impacter laten we jongeren zien en ervaren waar zij het verschil kunnen maken. Door Dennie te helpen met het uitdelen van de planten dragen we dus ook ons eigen steentje, uh stipje, bij.”

De rest van de meivakantie kan iedereen meedoen in Galerie Dennie Boxem aan de Roggenstraat 21. De actie duurt tot de planten op zijn. Tevens is er mogelijkheid om aan de actie te doneren. De opbrengst wordt besteed om de realisatie van een Tiny Forest te verkennen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden