<p>Wiepke van Erp Taalman Kip en Roland de Wit bij de offici&euml;le start van de werkzaamheden.</p>

Wiepke van Erp Taalman Kip en Roland de Wit bij de officiële start van de werkzaamheden.

Renovatie Louis Armstrongflat en Elvis Presleyflat begonnen

Zwolle - De renovatie van de  flats Louis Armstrong en Elvis Presley aan de Palestrinalaan (Holtenbroek) is feestelijk begonnen. 

Woningcorporatie SWZ en Mateboer Bouw BV renoveren de flats. De renovatie van de Louis Armstrongflat is al een tijdje aan de gang, maar binnenkort starten de werkzaamheden in de woningen. Woensdag werd dat coronaproof gevierd.

“Mensen die hier wonen krijgen straks een mooie, maar vooral duurzame woning”, zei Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder van SWZ. Samen met Roland de Wit (algemeen directeur van Mateboer) opende zij de renovatie officieel.

Kinderen uit de flat fleurden de bouwplaats op. Zij maakten een kunstwerk dat werd opgehangen aan de bouwhekken. Voor hen was er wat lekkers, muziek en een springkussen. Ouders konden vanaf hun eigen balkon meekijken.

Bekijk hier de video van het startmoment: https://www.youtube.com/watch?v=b7jzrFx6HnE

De renovatie

De renovatie van de Louis Armstrongflat en daarna de Elvis Presleyflat betekent dat 280 woningen bouwtechnisch grondig worden aangepakt. Er wordt ook ingezet op verbetering van de leefbaarheid.

Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd die zorgen voor een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de eerste verdieping komen in beide flats elf nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast.

Meer informatie over het project is te lezen op https://www.swz.nl/over-swz/projecten/renovatie-louis-armstrong-en-elvis-presley-palestrinalaan/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden