Dag van de Arbeid in het teken van laaggeletterdheid en arbeidsmarkt

Zwolle - Tijdens de viering van de Dag van de Arbeid (zaterdag 1 mei) in Zwolle spreken Patty Wolthof (fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Zwolle) en Manasse Hop (bestuurslid Jonge Socialisten Overijssel). De viering wordt in kleine kring gehouden en staat in het teken van thema’s: bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona

Er worden zaterdag 1 mei bloemen gelegd bij het graf van Helmig Jan van der Vegt, één van de oprichters van de SDAP, de voorloper van de PvdA. Ook wordt het graf van Gerardus Horreüs de Haas bezocht. Hij is de ‘rode’ dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging. 

Fractievoorzitter Patty Wolthof zal stilstaan bij de actuele thema’s laaggeletterdheid en de gevolgen ervan richting gezondheid, kansen op de arbeidsmarkt en bestaanszekerheid, de groeiende tweedeling in Nederland, het minimumloon en flexbanen. Een thema dat ook veel jongeren raakt. Manasse Hop zal namens Jonge Socialisten Overijssel het woord voeren.

Belangstellenden en leden van de Partij van de Arbeid kunnen in de loop van de middag de plechtigheid bekijken via de website van PvdA Zwolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden