Bevrijdingsconcert 75+1

Zwolle - Het bevrijdingsconcert dat gepland stond op 5 mei vorig jaar, gaat dit jaar alsnog digitaal door onder de titel ‘75+1’. Het is een initiatief van Zingen onder de Peperbus. 

De Zwolse zangeres Annelie Franken zingt ‘We’ll  meet again’het lied dat bekend is gemaakt door de Engelse zangeres Vera Lynn. 

Verschillende zangerskwartetten verlenen hun medewerking, onder andere van het koor the Second Voices uit Zwolle. Koorleden Jan Schoorlemmer, Jeanette Zielhuis,  Piet ten Brinke en Femmy Huisman zingen. De teksten verschijnen in beeld, zodat iedereen thuis kan meezingen. 

Het geheel staat onder muzikale leiding van Jenny van Ark. Vorig jaar lag ze in verband met corona zelf op 5 mei lange tijd in het ziekenhuis. De Zwolse jazzpianist Piet Backers bespeelt de piano. Hans van Ark houdt een overdenking over het thema vrijheid. Het concert is opgenomen in de historische Johanneskerk in Heerde en wordt geopend met het lied ‘Amazing Grace’ met een doedelzakspeler. Het concert is vanaf 5 mei te zien via You Tube Kanaal van Zingen onder de Peperbus of www.zingenonderdepeperbus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden