Foto: Christein van Hoffen

SamenZwolle: van winkelmaatje tot Dansen in Vrijheid

Zwolle is een stad waar mensen voor elkaar zorgen. Het hele jaar door, maar juist in deze tijd, wil SamenZwolle een helpende hand bieden. Wie de komende tijd wel wat extra hulp kan gebruiken of juist hulp wil aanbieden, kan een mailtje sturen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 7508387. Meer informatie? Kijk op www.samenzwolle.nl.

Winkelmaatje voor slechtziende man (68)

Een 68-jarige man uit de Wipstrik zoekt een maatje om mee te winkelen en om kleding uit te zoeken. Meneer is slechtziend en zou het ook leuk lijken om af en toe samen activiteiten te ondernemen zoals wandelen of een kopje koffie drinken.

Reageren via samenzwolle.nl/winkelmaatje of 038 - 750 8387.

Hulp bij ophalen voedselpakket

Voor een mevrouw uit de binnenstad zoekt SamenZwolle een vrijwilliger die haar wekelijks op de vrijdagmiddag wil helpen bij het ophalen van haar voedselbankpakket. Deze mevrouw heeft geen rijbewijs en kent weinig mensen.

Belangstellenden, met auto, kunnen reageren via samenzwolle.nl/christine of 038 - 750 8387.

Vrouw (58) zoekt een wandelmaatje

Voor een gezellige vrouw van 58 jaar uit Holtenbroek wordt een wandelmaatje gezocht; iemand die het leuk vindt om wekelijks af te spreken, een stuk te wandelen en te kletsen. Daarnaast zou het fijn zijn als het maatje in staat is af en toe te helpen bij een kleine klus in huis. De voorkeur gaat uit naar een vrouwelijke vrijwilliger.

Reageren via samenzwolle.nl/gezelligkletsmaatje of 038 - 750 8387

Senioren Dansprogramma ‘Dansen in Vrijheid’

Zondag 2 mei is er weer DansLokaal TV. Om 14.00 uur wordt de vijfde aflevering uitgezonden op RTV Focus, de stadszender van Zwolle. Deze keer is het thema Dansen in Vrijheid, maar iedere uitzending staat er een andere dansstijl centraal. Danservaring is niet nodig, alleen zin om te dansen en te bewegen. Gina Maria neemt de presentatie voor haar rekening en zal alle passen luid en duidelijk uitleggen.

Op zoek naar hulp?

Wie wel wat hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld met doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of andere praktische klusjes, of gezelschap zoekt om op veilige afstand mee te wandelen of te bellen, kan een oproep plaatsen op de website van SamenZwolle: www.samenzwolle.nl.

Ook wie iemand wil helpen kan hier terecht door op een oproep te reageren.

Wie hulp nodig heeft kan mailen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 750 83 87.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden