Foto: Barbara Pruik

Sparta trapt 75-jarig jubileumjaar af

Zwolle - Sparta Zwolle viert dit jaar coronaproof haar 75 jarig jubileum. Op 25 april 1946 werd korfbalvereniging Sparta Zwolle opgericht. 

Sinds de verhuizing naar de nieuwe locatie in Stadshagen, heeft de vereniging een snelle groei doorgemaakt. Het gaat het de club ook sportief voor de wind met een eerste team wat uitkomt in de hoofdklasse, het tweede nationale niveau. 

Ondanks de coronamaatregelen werd er zaterdag 24 april stilgestaan bij dit bijzondere moment tijdens verschillende activiteiten waaronder de onthulling van het jubileumspandoek door wethouder René de Heer. In zijn toespraak zei de wethouder (zelf oud-korfballer) hoe belangrijk sporten is, zeker in deze tijd: “De wereld snakt naar een klein beetje frisse lucht, en het is hoog tijd dat we weer lekker kunnen bewegen.” Hij eindigde met een hoopvolle voorspelling: “De wereld gaat langzaam weer een beetje van het slot, en misschien is dat wel het mooiste cadeau wat ik jullie namens het kabinet kan geven.” Zijn toespraak is ook te vinden op de website van Sparta. 

In het ochtendprogramma werden de seniorenteams opgetrommeld om in twee shifts een grote feesttraining te verzorgen voor de jeugd. Vanaf de jongste leden (tot 5 jaar), tot en met de oudere jeugd uit de A-junioren, werd in meerdere onderdelen gestreden om met het eigen team winnaar te worden in de verschillende leeftijdscategorieën.

‘s Middags was er een wandeling waar ruim zeventig deelnemers in kleine groepjes aan mee hebben gedaan. Mensen werden op pad gestuurd met een hapje en een drankje en een op papier aangegeven route. Onderweg moesten vragen over Sparta of de omgeving beantwoord worden. 

Tegelijk werd er door de seniorenteams in het zonnetje een mixwedstrijd gespeeld. 

Het grote knalfeest wordt uitgesteld naar het einde van dit jubileumjaar.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden