Thorbeckedebat met prof. Dr. Wim Voermans via livestream

Zwolle - In plaats van het dit jaar geannuleerde livedebat houdt de Stichting Thorbecke Zwolle op vrijdag 28 mei om 19.30 uur vanuit Academiehuis De Grote Kerk een online debat. 

Het thema van het debat is ‘Macht en Tegenmacht’. 

Prof. dr. Wim Voermans verzorgt hierover eerst een inleiding en daarna gaat hij onder leiding van Thorbeckekenner Jan Drentje in debat met lokale en regionale bestuurders en volksvertegenwoordigers. 

Actueel thema

In de kabinetsformatie staat inmiddels het thema macht en tegenmacht centraal. Een nieuw kabinet zou een nieuwe bestuurscultuur moeten vormgeven. Over dit thema publiceerde hoogleraar staatsrecht Wim Voermans recent een boek: ‘Het land moet bestuurd worden. Machiavelli en de polder’. 

Debat

Na zijn inleiding gaat Voermans onder leiding van Thorbeckekenner Jan Drentje in debat met lokale en regionale bestuurders en volksvertegenwoordigers. Via de chatfunctie kan het publiek deelnemen aan het debat. Meer informatie over de opzet en inhoud van de avond is te vinden op de website van de Stichting Thorbecke. 

Stichting Thorbecke Zwolle

Het Thorbeckedebat is een initiatief van de Stichting Thorbecke Zwolle. Het wordt jaarlijks georganiseerd om burgers en overheid dichter bij elkaar te brengen en de kwaliteit van het openbaar bestuur te vergroten. 

Aanmelden via stichting Thorbecke Zwolle

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://bit.ly/32GQecR. Twee dagen voor het debat volgt een link om vanaf19.15 uur in te loggen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden