<p>Gera Boeve (coördinator in opleiding, links) en Henriëtte Toornstra (coördinator).</p>

Gera Boeve (coördinator in opleiding, links) en Henriëtte Toornstra (coördinator).

(Foto: )

Positieve resultaten nieuwe aanpak eenzaamheid onder jongvolwassenen

Zwolle - De eerste resultaten van een vernieuwende aanpak van eenzaamheid zijn positief. Het betreft de training Meer Contact waarin deelnemers leren wat zij zélf kunnen doen om minder eenzaam te worden. Het project werd eind vorig jaar gestart door de Humanitas afdeling Zwolle

Deelnemers van 18 tot en met 25 jaar leren tijdens de twee maanden durende coronaproof cursus wat zij zélf kunnen doen om meer contact te krijgen. Door deze zelfhulpcursus leer je het mechanisme achter eenzaamheid herkennen en doorbreken waardoor je je zekerder voelt in de omgang met mensen. Vandaaruit kun je je netwerk gaan uitbouwen. Met dit programma pakken deelnemers de regie op hun sociale leven dus terug. Deelnemers worden begeleid door Humanitas.

Positieve ervaringen

Ook elders in het land draait Meer Contact en zijn de ervaringen positief. Eén dame vertelde bijvoorbeeld dat ze door deze cursus weer contact heeft met haar broer en met een nichtje waar ze eerder nauwelijks contact mee had. En een studente vertelde dat ze dankzij deze cursus naar school durfde, terwijl ze dat anders in sociaal opzicht heel lastig zou vinden.

Coronaproof

Door corona zit iedereen meer thuis dan anders; zeker voor mensen die alleen wonen, kan dit een hele moeilijke tijd zijn. Toch is het ook in coronatijd mogelijk contact met andere mensen te hebben. De zelfhulpcursus is dan ook coronaproof en kan ervoor zorgen dat jij je als deelnemer straks na corona comfortabeler voelt in nieuwe sociale situaties. 

Henriëtte Toornstra van Humanitas: “We hopen dan ook dat meer mensen de weg naar deze cursus weten te vinden, want het vergt enige inzet, maar je hebt er écht iets aan. Daarom bieden we deze cursus gratis aan.”

Zie ook https://www.humanitas.nl/afdeling/zwolle/activiteiten/meercontact/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden