Club Billy Boem begint weer

Zwolle - De Billy Boem club begint weer op dinsdag 11 mei om 15.15 uur. De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien in een omgeving waar sprake is van stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. In de club leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan. Billy Boom wordt georganiseerd door Impluz in samenwerking met de Sociale Wijkteams (SWT) van de gemeente Zwolle. De club Billy Boem wordt begeleid door ervaren hulpverleners. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren de kinderen hun situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven. Bovenal maken we ook veel lol. 

Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten (door corona-maatregelen zijn die online) waar opvoedingsvragen aan bod komen. Wat heeft een kind nodig als er sprake is van stress? Waar vraagt een kind om en wat kan jij als ouder doen? Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Zwolle

Aanmelden kan via www.impluz.nl/cursussen. Meer informatie? Mail naar info@impluz.nl of bel met 0570-604900.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden