Zwolse mbo-studenten helpen bij vaccineren

Zwolle - 44 mbo-studenten zijn dinsdag bij de GGD aan de slag gegaan als vaccineerder. Zij doen daarmee werkervaring op en zijn waardevol als extra hulp. 

De acht Zwolse mbo- en hbo scholen zijn: Artez, Cibap, Deltion College, Hogeschool KPZ, Landstede Groep, Hogeschool VIAA, Hogeschool Windesheim en Zone.college

In mei en juni is de GGD corona- en vaccinatie-organisatie uitgebreid tot ruim 650 fte (fulltime banen). Veel functies hiervan zijn zorgmedewerkers. 

HR-manager Veiligheidsregio IJsselland en GGD IJsselland Jeanien van Es: “We hebben het afgelopen jaar voortdurend opgeschaald en enorm veel mensen aangenomen. Dat was een uitdaging, maar het is steeds weer gelukt. Het gaat om tijdelijke aanstellingen, omdat het verloop van de coronacrisis niet te voorspellen is. Onze uitdaging is mensen te vinden, te binden en te boeien. Zodat we samen de schouders eronder zetten om de coronacrisis te bestrijden. Met testen, bron- en contactonderzoek èn vaccineren. Het is ontzettend leuk dat we nu ervaren studenten vanuit Landstede en Deltion aan boord hebben. Het gaat om 3e en 4e-jaars studenten die al heel wat in hun mars hebben. Het is een prachtige aanvulling in de eindfase van hun opleiding om onderdeel te zijn van onze vaccinatie-organisatie. Een win-win-situatie. Wij zijn blij en trots dat ze ons komen helpen deze periode.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden