Foto:

Xaver Slot aanwinst voor SVI, selectie is nu rond

Zwolle - Na het aangekondigde vertrek van Nico Veldman naar Go Ahead Kampen, heeft SVI met de komst van Xaver Slot (22 jaar) van hoofdklasser DETO en het door laten stromen van Lucas Nunnink (17 jaar) en Nick van der Steege (18 jaar) vanuit de jeugdopleiding, de selectie nu helemaal rond voor aankomend seizoen.

Xaver Slot is een vleugelaanvaller die eerder speelde voor HHC Hardenberg, Staphorst en DETO. “Ik ben toe aan een omgeving waar ik vertrouwen voel en mezelf maximaal kan ontwikkelen. In de fijne gesprekken welke ik met SVI heb gehad kwam dit al snel naar voren. Ook de speelwijze die SVI hanteert spreekt mij erg aan, waardoor de keuze voor mij snel gemaakt was.”

Uit de eigen jeugdopleiding stromen Lucas Nunnink en Nick van der Steege door naar de eerste selectie. Nick en Lucas hebben ook een verleden in de jeugdopleiding van PEC Zwolle, waar ze ook samen speelden. Nick is een verdediger en Lucas een aanvallende middenvelder. Beide mannen zijn nog 1e jaar JO19 speler, maar lieten de afgelopen periode veel potentie en progressie zien, dat trainer Bram Freie beide spelers nu al overhevelt naar de eerste selectie.

Technisch manager Jordy Hendriks is blij met de komst van de veelzijdige vleugelaanvaller Xaver Slot en erg trots op de jeugdspelers Lucas Nunnink en Nick van der Steege. “We zijn blij de eerste selectie nu helemaal rond te hebben en denken wederom een mooie groep te hebben om de strijd aan te gaan de 1e klasse D” aldus Hendriks.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden