Online Bevrijdingsfestival Overijssel met Willie Wartaal, Sticks, Pjotr, Micah en Julia, Rico en Typhoon

Zwolle -  Het Bevrijdingsfestival op 5 mei is via een stream te volgen voor toffe acts, interessante gesprekken en te gekke muziekoptredens. 

Om 13.00 uur opent Bevrijdingsfestival Overijssel met het ontsteken van het Vrijheidsvuur. Daarna volgt er een online programma met onder andere Willie Wartaal, Sticks, Pjotr, Micah en Julia, Rico en Guan, Minka, Joya Mooi… 

Typhoon bezoekt Museum de Fundatie en bekijkt de multimediale installatie ONDER WATER van Junte Uiterwijk (Sticks) & Glenn de Randamie (Typhoon). En Typhoon gaat ook optreden.

Naast optredens zijn er diverse inhoudelijke talkshows te bekijken die onder andere geleid worden door Leonie ter Braak (bekend van Shownieuws, Uit het leven gegrepen en Wie is de Mol). Aan de hand van diverse thema’s over vrijheid gaat zij het gesprek aan met bijzondere mensen. Bij het thema ‘vrijheid in een inclusieve en diverse samenleving’ schuift Wiliam Coljee aan. Hij zit in transitie. Ook Carlo Duinkerken, oprichter van het COC, komt vertellen over zijn vrijheid. Zij worden ondersteund door dragduo Diva Shania en Noa Valentina.

Pianiste Djuwa Mroivili speelt een mooi stuk en komt praten over onder andere intersectionaliteit. Verder kunne de kijkers zich laten inspireren door rapper Sticks. De stadsdichter van Zwolle, Sarah Lucassen komt een prachtig gedicht voordragen over vrijheid. En natuurlijk gaat er ook gekookt worden. Arlette Swartjes maakt de overheerlijke vrijheidssoep van Yvette van Boven.

Er zijn verschillende vrijheidscolleges te volgen van Soundos, Haroon Ali en Joris Linssen. Willie Wartaal gaat op bezoek bij het Dominicanenklooster in Zwolle. Willie gaat daar in gesprek met Broeder Jozef over de betekenis van persoonlijke vrijheid en wat voor interpretatie we daaraan geven. Want, is vrijheid iets wat je hebt of wat je bent?

De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze editie de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Ook vòòr 5 mei zijn er activiteiten gepland. In samenwerking met Zwolse Theaters wordt er op 4 mei een online Theater na de Dam georganiseerd. Er is een uitgebreid programma voor de basisscholen en middelbare scholen. Van 1 tot  en met 5 mei kun je in de stadsparken van Zwolle (Dadaïstische) poëzie in de bomen zien hangen die mensen aanzet tot een gesprek. ANNO, museum in de maak, maakt het mogelijk om op 7 plekken binnen Zwolle, aan de hand van een foto te luisteren naar verhalen over de oorlog.

Het hele programma is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Daar staat 5 mei ook de stream. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden