Blind date bij Convocaal: elkaar niet zien maar wel horen

Zwolle - Wat doet corona met een koor? Op anderhalve meter staan, buiten zingen, repetities via Zoom. www.convocaal.nlConvocaal doet dat anders en waagt zich sinds kort aan digitale koorrepetities via Jamulus.

Wat met Zoom niet lukt, kan met dit programma wel. Jamulus zorgt ervoor dat het hele koor samen zingt en elkaar zonder merkbare vertraging hoort. De leden zingen thuis met de eigen computer of laptop. Met wat kleine aanpassingen (vaste internetverbinding, een koptelefoon en installatie van het programma) is het een goed alternatief zolang echt fysiek zingen nog niet mag. Convocaal is op deze manier bezig met het instuderen van een concert voor het najaar van 2021.

Nieuwe leden zijn welkom, vooral geoefende alten, bassen en tenoren. Projectlid tot en met het concert kost 50 euro. Als de ingebouwde microfoon en/of geluidskaart niet voldoen voor Jamulus (wat voor sommige Windows PCs het geval is), 'biedt Convocaal de benodigde extra apparatuur gratis in bruikleen aan. Dat kan dankzij een coronasubsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De repetitie is op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie via www.convocaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden